Pak de bus naar Dutchglow, Sunglow en de Wereld Havendagen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PZH
HOEKSCHE WAARD – Komend weekend zijn er in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee verschillende events die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. In het weekend van 7 en 8 september vinden de jaarlijks terugkerende evenementen Dutchglow en Sunglow plaats in Mijnsheerenland, Recreatieoord Binnenmaas en de Wereld Havendagen van 7 t/m 9 september in Rotterdam.
 
Dutchglow en Sunglow Mijnsheerenland
Dutchglow op vrijdag en Sunglow op zaterdag zijn goed bereikbaar met lijn 167 van Connexxion, die twee keer per uur vertrekt vanuit Strijen en de bezoeker van het evenement op een paar minuten loopafstand afzet bij de halte Vrouwehuisjesweg. Na afloop van het evenement rijden de bussen met een uursfrequentie tot 00:09 uur.
Reizigers richting Rotterdam hebben om 00:09 de laatste vertrekmogelijkheid vanaf Recreatieoord Binnenmaas en kunnen overstappen op bussstation Heinenoord op lijn 160 richting Rotterdam Zuidplein (vertrek 00:23). Daarnaast rijdt op zaterdag de nachtbus vanaf Oud-Beijerland via het busstation Heinenoord om 1:55 uur en 3:40 uur naar Rotterdam Centraal. Voor de nachtbus geldt een apart tarief van €7,50. De nachtbus vertrekt in de nacht van zaterdag op zondag om 2.30 uur en 4.30 uur vanaf perron HH vanaf Rotterdam Centraal naar Oud-Beijerland.
 
 
Wereld Havendagen Rotterdam
Om naar de Wereld Haven dagen te komen met het openbaar vervoer kan men gebruikmaken van de Connexxion lijnen vanuit Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee 160,166, 164, 167, 171, 172 of van de snelle R-net verbinding 436. Vanaf Rotterdam Zuidplein reist men verder met Metrolijn D / E en stapt uit bij de Leuvehaven of Wilhelminaplein.
 
Laatste bussen terug naar Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee
Naar Hoeksche Waard
Vrijdag en Zaterdag: 00.01 uur: Lijn 160 / 166 + overstap in Heinenoord op lijn 164/167) of 0:33 lijn 171.
 
Zondag: 23.01 uur 160 / 166 + overstap in Heinenoord op lijn 164/167) of 23:33 lijn 171.
 
Nachtbus lijn 860
2.30 uur en 4.30 uur, op zaterdag.
 
Naar Goeree-Overflakkee
Lijn 436: 00.07 uur, alle dagen.
 
Betaal eenvoudig met pinpas
Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen en los kaartje kopen bij de buschauffeur en deze eenvoudig afrekenen met pinpas. Contact betalen is niet mogelijk.
 
 
 
Actuele reisinformatie
De complete dienstregeling is beschikbaar op connexxion.nl. Connexxion adviseert voorafgaand aan de reis vertrektijden en route te raadplegen. Voor een actueel reisadvies vlak voor of tijdens de reis wordt het gebruik van de CXX-app geadviseerd. Via de Connexxion-app hebben gebruikers van een smartphone altijd toegang tot actuele reisinformatie. Hier zijn vertrektijden te vinden waarbij zoeken op adres, postcode en haltes mogelijk is.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.