Strijen vergeet zichzelf te belonen

Strijen – Na een reeks verliespartijen stond de wedstrijd van de Strijense Technische Unie equipe tegen het onderaan staande Rozenburg op het programma en was iedereen ervan doordrongen dat de broodnodige punten in deze wedstrijd behaald moesten worden.

Maar Rozenburg wenste hieraan niet aan mee te werken omdat zij nog steeds hopen op behoud van het 2eklasseschap en namen in de 8e minuut brutaal de leiding. Een vrije trap werd bij de 2e paal doorgekopt en kon Bethslot Woldeamanuel de bal simpel in het Strijense doel tikken.

Maar 2 minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken; een afgeslagen bal werd door Julian van Dijk op de pantoffel genomen en via een been van een Rozenburgse verdediger verdween de bal met een fraaie boog over keeper Patrick Grinwis.

Lars Bekker leek in de 18e minuut Rozenburg op voorsprong te brengen maar oog in oog met Strijens keeper Thijs Roobol wist deze met een katachtige reactie een nieuwe achterstand te voorkomen en op slag van rust kwam Strijen zelfs op voorsprong; na een vloeiende aanval bracht Kosta de Wit zijn ploegmaat Kay Berghout in stelling, die met een droge schuiver in de hoek de Strijense voorsprong bewerkstelligde en keeper Grinwis moest aansluitend handelend optreden om nieuwe vreugdekreten van Kay Berghout te voorkomen.

Na de rust kreeg Strijen al snel een tegenslag te verwerken toen de bal niet weggewerkt kon worden en lastpak Nick de Bil simpel de 2-2 aantekende. Wederom leek Strijen in de 50e minuut op voorsprong te komen, maar de vrij voor het doel opduikende Julian van Dijk zag zijn  inzet hoog over het doel eindigen. Een kopbal van Sam van Duuren verdween net over het doel en na een slalom langs enkele verdedigers zette Sam van Duuren maatje Kay Berghout vrij voor het Rozenburgse doel; de inzet ging echter voorlangs het doel.

Zo eindigde de door scheidsrechter Toonen uit Waddinxveen geleidde sportieve wedstrijd in een gelijkspel, waar beide partijen eigenlijk niets aan hadden. A.s. zaterdag krijgt Strijen een nieuwe kans als in Rotterdam aangetreden wordt tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende FC Charlois. De aanvang van deze wedstrijd is om 15.00 uur,

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.