Korbatjo verliest van koploper

3 Min Read

Oud-Beijerland – Zaterdag 2 april speelde Korbatjo haar laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht, waar voormalig Korbatjo-coach Tony van der Linden de scepter zwaait.

De uitwedstrijd tegen het volgend seizoen in de 1e klasse spelende DVS’69 verloor het team van coach Marcel Versteeg ruim met 28-16. De opdracht voor deze wedstrijd was daarom om het verschil minder groot te laten worden en waar nodig te gaan voor een stuntje.

Korbatjo opende voor eigen publiek de score door een afstandsschot van Rikkert Huisman. Al snel antwoorden tweeheren van DVS’69 en werd de stand omgebogen naar 1-2. Hierna bleef het gelijk opgaan. Anne van Nes, Ruby Vermaas en Rikkert Huisman (2x) waren de doelpuntenmakers. Mischa Coppens schoot de Detalis/Hypotheker formatie nog naar een voorsprong (6-5), maar daarna nam de tegenstander het heft in handen en door vijf scores op rij van hun heren namen de Ambachters flink afstand (6-10). Korbatjo kwam via topscoorder Rikkert Huisman, hij schoot voor rust nog drie maal met scherp, en Anja Lander echter goed terug en bij een 10-13 achterstand werd de rust ingegaan.

Het team van Versteeg kon tevreden zijn over de alleszins acceptabele stand en vol goede moed werd de tweede helftingegaan. DVS’69 wilde per se een goede uitslag neerzetten en maakte al vrij snel het verschil. Vrijwel elke aanval was raak en men liet een tussenstand noteren van 11-20. Korbatjo bleef knokken en maakte hierna het gat kleiner, maar ondanks treffers van Anne van Nes, Carlo van Veen, Aranka van Veen en Abe Lorenz ging DVS’69 met een toch nog groot uitgevallen overwinning naar huis: 16-25. Het aantal tegendoelpunten was minder dan in de eerste wedstrijd, maar het verschil tussen de ongeslagen kampioen en Korbatjo was ook vanmiddag te groot.

Korbatjo gaat zich nu opmaken voor het tweede deel van de veldcompetitie. Na acht gespeelde wedstrijden is het in de 2eklasse G zowel boven- als onderin ongemeen spannend. Met nog zes wedstrijden te gaan zullen DES, Erasmus en Vriendenschaar (B) gaan uitmaken wie kampioen wordt en zal Korbatjo samen met TOGO, Keep Fit’70 en ACKC gaan uitmaken welke 2 teams zullen gaan afdalen naar de 3e klasse. Op zaterdag 23 april speelt Korbatjo thuis tegen naaste concurrent ACKC en we hopen weer op uw support: #komlaatjehoren

Doelpuntenmakers Korbatjo:  Rikkert Huisman 7x, Anne van Nes en Ruby Vermaas beiden 2x, Carlo van Veen, Abe Lorenz, Aranka van Veen, Mischa Coppens en Anja Lander allen 1x