Lezing John van Schaik bij Vrijzinnigen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Prive

Oud-Beijerland –   Godsdienstwetenschapper John van Schaik houdt op zondag 1 mei a.s. bij Vrijzinnigen Hoeksche Waard een lezing met als thema:“Ketters … een geschiedenis naast de kerk”.

De heer Van Schaik studeerde middeleeuwse geschiedenis aan de universiteiten van Utrecht en Antwerpen en promoveerde op het godsbeeld van de Manicheeërs en de Katharen. Hij wordt alom gezien als een autoriteit op het gebied van ‘buitenkerkelijk christendom’ en heeft veel publicaties op zijn naam staan over gnostische, mystieke en esoterische thema’s.

De heer Van Schaik geeft lezingen en verzorgt cursussen op verschillende universiteiten in Nederland en in België. Hij was een aansprekende en graag geziene docent aan de HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) bij, onder andere, de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Bijzonder jammer is het daarom dat begin dit jaar Erasmus, vooral uit kostenoverwegingen, met de HOVO-opleidingen is gestopt. Veel inwoners van Rotterdam en tal van plaatsen in de wijde omgeving konden er gedurende een lange reeks van jaren hun hart ophalen.Ook voor bewoners van de Hoeksche Waard zal dit besluit hard zijn aangekomen.Daarom zijn wij, Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard, extra verheugd de heer Van Schaik te mogen verwelkomen.

De bijeenkomst begint om 10:30 uur in het kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland.

De toegang is gratis. Om in de toekomst dit soort bijeenkomsten te kunnen blijven organiseren, wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Weet u welkom! 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren