SHO speelt gelijk bij Oranje Wit

0
192
Andrew van Tiggelen, nauwelijks zichtbaar bij de pijl, heeft hard uitgehaald maar via de vingertoppen van de keeper komt de bal op de paal.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oranje Wit was natuurlijk het nieuws dat SHO heeft gebroken met trainer Sander Fakkel in de hoop dat daarmee het eerste klasserschap kan worden veiliggesteld. De resterende wedstrijden ligt de technische verantwoording in handen van Alex de Graaf met assistentie van Jaap den Boer.


De opstelling was enigszins aangepast ten opzichte van vorige week, Andrew van Tiggelen speelde voor Ferdinand Römelingh en Tim de Pender keerde terug in de basis voor Bart van Eck. Wel weer aangesloten bij de selectie waren Robin Winkels en Giovanni Breevaart. De paar spelers die nog speelgerechtigd waren voor SHO 2 waren daar actief om mede te zorgen dat ‘het tweede’ de titel gaat binnenhalen in de reserve eerste klasse. Het team van trainer Peter Boekholt deed eerder op de dag goede zaken door een 5-1 overwinning op Zwaluwen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft SHO 2 vijf punten voorsprong op RVVH 2.

Aan sportpark Stadspolders heeft SHO geen al te beste herinneringen met drie nederlagen in evenzovele competitie-ontmoetingen. En al snel na de aftrap leek het weer op een deceptie uit te draaien toen na goed tien minuten Mike Muijen niet te houden bleek en vanaf links de zestien introk om met een lage bal in de verre hoek het Dordtse feest te openen: 1-0.

Even leek het een kopie te worden van twee weken eerder in Terneuzen toen binnen een kwartier de zaak al beslist was, maar langzaam kreeg SHO meer grip. Een eerste kans was voor Danny Kerpel die, net als in de thuiswedstrijd, het doel leek te vinden maar de bal verdween net voor het doel langs.

SHO ging de druk opvoeren en een hard schot van Rowdy Rijsdijk eindigde in handen van doelman Van Vuuren. Daarna werd Roy van der Pligt goed vrijgespeeld in scoringspositie maar zijn schot ketste af op de kruising van Van Vuurens domein. Kort voor de pauze kreeg aanvoerder Dennis Groosjohan een tik tegen de rechterenkel waardoor hij deel twee aan zich voorbij moest laten gaan.

Als vervanger van Groosjohan kwam na de thee Robin Winkels in het veld die centraal achterin ging spelen. De met veel blessures kampende Winkels speelde op dinsdag 22 maart uit tegen Papendrecht zijn laatste wedstrijd waarin hij vanaf de stip de 0-1 maakte. Dus was het afwachten wat hij na twee maanden afwezigheid als invaller zou kunnen brengen. En dat viel bepaald niet tegen, SHO nam meteen het heft in handen waardoor Winkels regelmatig kon inschuiven. Het werd nu een wedstrijd op de helft van de Dordtenaren die meer en meer onder druk kwamen te staan. Na een uur haalde Andrew van Tiggelen van ruim buiten de zestien hard uit maar via de vingertoppen van de de doelman eindigde de bal op de paal. SHO bleef drukken, forceerde wat hoekschoppen en na driekwart wedstrijd wurmde Tim de Pender zich door de afweer van Oranje Wit en tekende voor de gelijkmaker: 1-1, meer dan verdiend op dat moment. SHO bleef jagen op de volle winst en moest wel alert blijven op de counters van de thuisploeg. Uiteraard maakte het nieuwe trainersduo van SHO gebruik van de wisselmogelijkheden maar het zo nodige winnende doelpunt kwam er uiteindelijk toch niet. Bijna leek het in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog mis te gaan bij een snelle break van Oranje Wit maar invaller Aron van Schaik greep resoluut in wat hem een rode kaart opleverde, Hij mist daardoor de kampioenswedstrijd van SHO 2 die zaterdag uit spelen tegen Neptunus-Schiebroek 2.

Door het gelijkspel van SHO en de winst van Papendrecht bij Neptunus-Schiebroek is SHO op doelsaldo gezakt naar de gevaarlijke (nacompetitie) plaats twaalf. Mogelijk kan SHO nog ontsnappen aan het ‘toetje’ door de laatste twee wedstrijden te winnen, eerst zaterdag thuis tegen XerxesDZB en een week later uit naar Nieuwenhoorn. Het zal nog een hels karwei worden maar niets is onmogelijk…

Twee beslissingen zijn inmiddels gevallen in 1 B. Kloetinge is, zoals al een tijdje kon worden verwacht, kampioen geworden waarvoor de felicitaties. En door de nederlaag tegen Papendrecht is Neptunus-Schiebroek gedegradeerd.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Andrew van Tiggelen; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Kevin Angel; Sander de Heus, Tim de Pender.
Wissels SHO:
46’ Robin Winkels voor Dennis Groosjohan
64′ Gio Breevaart voor Rowdy Rijsdijk
73′ Rik Schouten voor Roy vd Pligt
82′ Aron van Schaik voor Jeroen Eikelenboom en
82’ Rik Bokhoven voor Sander de Heuss
Doelpunten:
12’ 1-0 Mike Muijen
68’ 1-1 Tim de Pender

Kaarten:
Scheidsrechter Anne Greveling uit Rotterdam had geel voor Kevin Angel van SHO en Armando Tuur, Casper Westera en Mike Muijen van Oranje Wit. Direct rood was er voor Aron van Schaik (90e min.) van SHO.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.