Strijen naar spannend competitieslot

0
138
SVS 1 - Strijen 1 met dank aan fotograaf Jan Kaashoek SVS

Nog twee wedstrijden resten de Strijense Technische Unie equipe om uit te maken of ze zonder nacompetitie hun verblijf in de 2e klasse kunnen continueren. Het was wel wederom puzzelen door geschorste, geblesseerde en wegens festiviteiten afwezige spelers. Typerend voor de omstandigheden was dat het doel verdedigd werd door routinier Kevin Theuns, die momenteel in Strijens 4eelftal keept. 

Ook het begin van de wedstrijd was niet hoopgevend toen in de 8e minuut Daymen Rutte een teruggekopte voorzet binnen kon werken, maar al snel kwamen de kanaries onder de druk uit en had Aaron Peres Maria pech dat zijn inzet naast het doel belandde en de sterke keeper Migael Essajas een op de slof genomen trap van Wesley Luijendijk onschadelijk maakte. Rond de 30e minuut moest Jeffrey Molema weer geblesseerd uitvallen en kwam routinier Maikel Engels voor hem in het veld. De ervaren keeper Theuns zorgde er met een knappe redding van dat Joran van Opstal de voorsprong niet vergrootte.

Na de rust was Strijen de bovenliggende partij en kon Sam van Duuren door zijn sterke optreden voorkomen dat SVS bij uitvallen tot scoren kon komen. Nadat een voorzet door Chris van der Graaf naast het Strijense doel verdween leek Romeo da Silva in de 85e minuut de dik verdiende gelijkmaker aan te tekenen; zijn schot na voorbereidend werk van de weer sterke Thomas van ’t Hof verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.

A.s. zaterdag speelt Strijen haar laatste thuiswedstrijd tegen CWO uit Vlaardingen en 4 juni volgt de laatste competitiewedstrijd tegen Spirit in Ouderkerk aan de IJssel. Deze laatste 2 wedstrijden worden ingegaan met 3 punten voorsprong en een beter doelsaldo op de concurrent voor de nacompetitie Charlois.        


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.