FC Binnenmaas wint belangrijk duel van CWO

6 Min Read
Vlaardingen – Om nog mee te doen voor de 3e periode was de opdracht voor de ploeg van trainer Michel van Noort duidelijk, er moest gewonnen worden.

De Binnenmaas formatie had het in het eerste half uur enorm moeilijk tegen het makkelijk spelend CWO, wat steeds het spel snel van kant verplaatste en zo de rappe linksbuiten Kadri in een 1 tegen 1 situatie wist te zetten. Van hieruit creëerde het kansen rondom en in de zestien van FC Binnenmaas. Het koste Maurice Boer zelfs een vroege gele kaart om verder onheil te voorkomen. Wel was er een grote kans na vier minuten voor de van schorsing teruggekeerde Michael Mathilda. Een verre inworp werd goed door Lars Brinkman doorgekopt en bij de eerste paal wist de latere uitblinker van het duel, Michael Mathilda, de bal over de kruising te knallen. FC Binnenmaas probeerde met vooral veel lange ballen het de verdediging van CWO lastig te maken. Het kreeg hierdoor ook wel wat kansjes. Lars Brinkman schoot een keer net over en na een verkeerde breedtebal wist Michael Mathilda de bal niet goed mee te geven aan de diep sprintende Daan Leggedoor. Maar toch kwam FC Binnenmaas plots op voorsprong. De goed doorzettende Yannick vd Laan wist de bal bij Michael Mathilda te krijgen die wist de bal vanaf 20 meter met een mooie curve over de lange doelman van CWO in de kruising te krullen, 0-1. Lang kon FC Binnenmaas niet van de voorsprong genieten. Kadri wist tussen de voor Steve van Puffelen ingevallen Robin Verhoeven en Jannick v.d. Laan door te glippen en schoof de bal voorlangs de goal van Thijs Botterhuis. Daar was het bij de tweede paal een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven 1-1. Gezien het spelbeeld een terechte tussenstand. Maar dit werd niet de ruststand. In de laatste minuut van de eerste helft werd een lange bal van Robin Verhoeven door Daan Leggedoor doorgekopt en kwam bij de slim weggelopen Michael Mathilda terecht. Die speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal feilloos in de lange hoek. 1-2 werd dus de ruststand en hiermee kreeg CWO een aardige tik te verwerken.

Trainer Jeff Stans probeerde met wissels de wedstrijd te doen kantelen maar FC Binnenmaas had door de voorsprong juist weer zelfvertrouwen getankt. In minuut 56 werd Lars Brinkman mooi diep weggestoken en rondde met een tegenstander in de rug mooi af. Helaas werd de treffer afgekeurd voor buitenspel waar de goed leidende scheidsrechter Winter eerst niets van wilde weten. Toch bedacht hij zich op aanraden van de grensrechter van CWO. FC Binnenmaas was dus nog niet in veilige haven en moest veel energie leveren om de voorwaartsen van CWO van scoren af te houden. Maar de verdediging stond goed en als het gevaarlijk werd was daar nog altijd doelman Thijs Botterhuis die met goede reddingen zijn doel verder schoon hield. De bevrijdende 1-3 kwam er alsnog. Na dik een uur lag Maurice Boer een vrije trap op het hoofd van de mee naar voren gekomen Luc Rozendaal. Die kopte eerst op de keeper maar de rebound vloog wel van zijn schoen tegen de touwen, 1-3. Toen was het wel gedaan met het geloof in een beter resultaat bij CWO. Robin Verhoeven had Kadri goed onder controle maar moest in de laatste minuut toch nog een keer zijn tegenstander in de zestien laten gaan. Maar weer wist Thijs Botterhuis de bal te keren en bleef het dus bij 1-3.
En dus was deze belangrijke wedstrijd een prooi voor FC Binnenmaas en staat het met Spirit, Sparta en DCV (winnaar van 1e periode) bovenaan in de 3e periode. Spirit en Sparta hebben wel een beter doelsaldo maar spelen aanstaande zaterdag in Rotterdam tegen elkaar. Aanstaande dinsdag wordt het restant van de wedstrijd Sparta – Deltasport uitgespeeld. Dit is 25 minuten met een tussenstand van 1-1. Wel staat na twee rode kaarten Deltasport met negen man op het veld.
FC Binnenmaas ontvangt in zijn laatste thuiswedstrijd aanstaande zaterdag Pelikaan, wat maar nipt met 0-1 verloor van Sparta. Het blijft dus ongemeen spannend in de 2e klasse D. Zowel bovenin als onderin. We hopen dat we in deze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie weer worden gesteund door ons trouwe publiek. En steun het elftal naar hopelijk het toetje van dit seizoen.