Natuurbegraafplaats Zomerlanden in Heinenoord organiseert duurzame uitvaart in scène

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Natuurbegraafplaats Heinenoord

Op zaterdag 11 juni organiseert Natuurbegraafplaats Zomerlanden samen met uitvaartbegeleider Peggy de With uit Zuid-Beijerland een duurzame uitvaart in scène. Een interactieve, nagespeelde uitvaart waar je als bezoeker op een laagdrempelige manier een inkijkje krijgt in de uitvaartbranche. Je ervaart hier wat er allemaal mogelijk is op een hedendaagse uitvaart.

De eerste uitvaart in scène

Communicatiemedewerker Lida vertelt dat dit de eerste keer is dat er zo’n activiteit wordt georganiseerd op Zomerlanden. In april is het team van Zomerlanden van start gegaan met het houden van kleinschalige activiteiten in en rondom het ontvangsthuis van de begraafplaats. Zo is ook de samenwerking met uitvaartverzorger Peggy de With uit Zuid-Beijerland ontstaan. “We merken dat er veel behoefte is aan meer informatie over uitvaartmogelijkheden. Het is nog altijd een beladen onderwerp, terwijl er tegenwoordig zoveel ‘kan’. Tijdens de uitvaart in scène kun je dat écht zien, horen en zelfs voelen. We proberen mensen te inspireren en een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is op een moderne uitvaart.” 

Net echt

De inloop van de ‘uitvaart’ start om 13.30 uur. Het programma vangt aan om 14.00 uur. Er is ruimte voor vijftig bezoekers. Dat is een gemiddeld aantal bezoekers dat op Zomerlanden een uitvaart bijwoont. Als bezoeker word je meegenomen langs alle facetten van een échte uitvaart. Een aantal branchegenoten en leveranciers vertelt en stelt hun producten en diensten tentoon. De focus ligt hierbij op ‘lokaal en duurzaam’. Van het opbaren, het rouwvervoer, de muziek, de sprekers tot aan de demonstratie begraven. 

Lezing op 1 juni

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. U meldt uzelf eenvoudig aan via het aanmeldformulier op de website van Zomerlanden. Hier vindt u ook het programma en de deelnemers. Ter voorbereiding op de uitvaart in scène geeft Peggy de With de lezing van april nog een keer op woensdagavond 1 juni. Een informatieve avond om te oriënteren en vragen te stellen. Ook hier kunt u zich nog voor opgeven. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren