Minister Hoekstra bezoekt Zuid-Hollandse eilanden

0
1142
Wethouder Paul Boogaard en minister Wopke HoekstraFoto: Heijblom Fotografie

Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken en CDA-partijleider, bracht maandag een bezoek aan de Zuid-Hollandse eilanden. In Oude-Tonge ging hij in gesprek met inwoners en politici uit de regio over het leven in plattelandsgebieden zoals Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Paul Boogaard, wethouder in Hoeksche Waard en kandidaat namens het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart was één van de aanwezigen.

Boogaard maakt zich zorgen over de terugloop van voorzieningen in het landelijk gebied. Hij wil dan ook af van het groeiende verschil tussen de stad en het platteland, iets wat door veel Nederlanders wordt gevoeld en bracht dat ook onder de aandacht van de minister: ,,Het landelijk gebied is ontzettend belangrijk voor ons land. Denk maar eens aan alle uitdagingen die ons te wachten staan: een duurzame landbouw, klimaatverandering, meer biodiversiteit in de natuur. Allemaal zaken die vooral op het platteland gebeuren. Het is dan ook belangrijk dat je plattelandsgebieden vanuit de Randstad niet bestempelt als ‘de provincie’, maar als een belangrijk deel van Nederland.

Wopke Hoekstra onderkent de zorgen van de Hoeksche Waardse wethouder: ,,Tijdens een bezoek als dit wordt wederom duidelijk hoe belangrijk het is om te investeren in het platteland. Er vinden veel goede ontwikkelingen plaats en er is veel sprake van gemeenschapszin. Dat moeten we in stand zien te houden en dat kan alleen als de voorzieningen goed zijn. Het gaat pas goed met Nederland als het in alle regio’s goed gaat.” Boogaard is blij met de woorden van zijn partijleider en benoemd nog een punt waar hij aandacht voor wil: ,,We moeten af van het rendementsdenken en van het idee dat alleen economische groei belangrijk is. Als ik een bus zie rijden met maar een paar mensen erin denk ik: ,,Wat fijn dat die passagiers op tijd op school zijn of op hun werk. Als je puur denkt in rendement zou je ook kunnen denken dat die bus wel wegbezuinigd kan worden omdat er toch maar een paar mensen in zitten. Ik vind dat we daar niet voor moeten kiezen. Op korte termijn lijken efficiency en financieel gewin dan misschien belangrijker, maar op de lange termijn ben je beter af als je gericht investeert in een goede toekomst voor alle inwoners van je land. Dus ook die op het platteland zoals de Hoeksche Waard. De overheid moet daar garant voor staan. Investéér als Rijk dus gewoon in het Nederlandse platteland.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.