Duurzaamheidsspecial gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

De gemeente Hoeksche Waard heeft een duurzaamheidspecial over duurzaamheid in de Hoeksche Waard uitgebracht. Maar liefst 4 pagina’s boordevol informatie over wat er allemaal gebeurt om onze mooie Hoeksche Waard te verduurzamen.

Met leuke en inspirerende verhalen van bijvoorbeeld 2 inwoners die in samenwerking met de gemeente het plein vol stenen waarop ze uitkijken gaan vergroenen. En van een Hoeksche Waarder die vertelt hoe hij zijn jaren 80 woning met relatief weinig ingrepen en geld volledig aardgasvrij heeft gemaakt. Verder laat de directeur van IKC De Pijler weten hoe trots ze is op wat haar school op het gebied van duurzaamheid heeft gerealiseerd. In het najaar komt daar als kers op de groene taart een klein, maar volwaardig bos bij, ook wel tiny forest genoemd. 

Iedereen kan verschil maken door een bijdrage te leveren, klein of groot. Daarom zijn er in de duurzaamheidsspecial ook tips te vinden, zoals hoe je een (gevel)tuin of buitenruimte water- en natuurvriendelijk maakt en met kleine en grotere aanpassingen in huis energie kunt besparen en mee kunt doen aan energiebesparingsacties.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.