Fietspad rotonde ’s-Gravendeel/N217 tijdelijk afgesloten van 1 tot 12 augustus

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Het fietspad langs de rotonde bij ’s-Gravendeel/N217 is afgesloten van 1 tot en met 12 augustus. Fietsers worden omgeleid via de en de Eerste Kruisweg en de Molendijk. De rotonde wordt uitgebreid zodat het verkeer tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel kan blijven rijden.

Mourik Infra voert de werkzaamheden namens provincie uit. Het fietspad wordt vernieuwd en een deel wordt verlegd en noordelijker aangelegd. De afsluiting duurt van maandag 1 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 12 augustus 16.00 uur. In die periode van 2 weken worden fietsers omgeleid via de Eerste Kruisweg – Molendijk – Maasdamseweg en vice versa.

Vakantieperiode

Mourik probeert de overlast tot een minimum te beperken, maar kan niet voorkomen dat het fietspad tijdelijk dicht moet. Omdat een groot deel van de fietsers scholieren zijn, is gekozen om de afsluiting in de vakantieperiode te plannen.

Rotonde ‘s-Gravendeel en kruising Polderweg

De provincie past de N217 op 2 punten aan om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Als de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 wordt gerenoveerd, neemt het verkeer op de N217 toe. De rotonde bij ’s-Gravendeel krijgt 2 rijstroken en wordt zo opgewaardeerd tot een turborotonde. Bij de kruising Polderweg worden verkeerslichten geplaatst. Ook komen daar extra opstelstroken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.