Piershil laat de punten achter in Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS – Piershil 1 heeft op bezoek bij koploper Hellevoetsluis 1 een zeldzame nederlaag geleden.

De vorige vier edities in de vestingstad leverden voor de Piershillenaars liefst 10 punten op, deze keer was een terugreis met lege handen het lot. In het (recente) verleden kon Piershil speculeren op de snelheid in de aanvalslinie, door personele mutaties is dat wapen volledig buiten werking. Trainer Edwin de Koning had de thuisploeg goed op scherp gezet, geconcentreerd gingen zijn mannen op zoek naar een voorspong. Die kwam halverwege de eerste helft tot stand, Onur Furuncu trapte een vrije trap vanaf de achterlijn langs de slecht gepositioneerde muur: 1-0.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk niets aan het spelbeeld. Piershil leek niet bij machte het tij te keren, Hellevoetsluis liet zich daardoor echter in slaap sukkelen. Het spelbeeld veranderde nadat Romano Pepermans na 65 minuten net naast kopte. Plotseling kon Piershil wel kansen creëren, het wist een handvol kansen niet te benutten. Doelman Ribaric kreeg de vingertoppen tegen een schot van Geert Bakker, Ramon Barendregt schoot voorlangs en  verdediger Mitchel van Wageningen kopte een corner van dichtbij rakelings naast. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist, Victor Hartog verlengde met de kop een vrije trap naar de verre hoek: 2-0. ,,Weer te slap begonnen, met herstel in de tweede helft”, zo wees coach Richard Verhoeven op eerder gemaakte fouten.