Ontdek de digitale wereld in een veilige omgeving en kom kennismaken met de Compaan

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Zorgwaard

Welzijn Hoeksche Waard, Bibliotheek Hoeksche Waard en Zorgwaard slaan de handen ineen om ouderen in een veilige omgeving kennis te laten maken met de digitale wereld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zeer gebruiksvriendelijke tablet “Compaan”. Tijdens het project, Compaan genoemd, krijgen ouderen ondersteuning bij het gebruik van deze tablet, waardoor zij zelf gemakkelijk digitaal contact houden met hun omgeving zoals familie, vrienden en zorg. Op dinsdag 30 augustus organiseren wij samen een informatiebijeenkomst, waar u kennis kunt maken met de tablet en meer informatie krijgt over het project. Komt u ook?

Compaan-project

In de Hoeksche Waard willen we een samenleving zijn waarin iedereen mee doet naar zijn of haar mogelijkheden. Soms kunnen die mogelijkheden uitgebreid worden, bijvoorbeeld door mensen te helpen digitaal vaardiger te worden. Daar zetten de gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW, Bibliotheek Hoeksche Waard en Zorgwaard zich de komende 2 jaar samen voor in met het Compaan-project.

Voor wie is de Compaan tablet?

De Compaan is een tablet voor ouderen die nu geen toegang hebben tot digitale techniek of nog geen digitale vaardigheden hebben. De tablet werkt eenvoudig en in een veilige omgeving. Ook voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met het gebruik van tablets. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om de digitale wereld te leren kennen door o.a. interactieve spelletjes te spelen, foto’s te delen, muziek te luisteren en nieuws te lezen. En het leert de gebruiker daarnaast ook om digitaal contact met familie, vrienden en kennissen te hebben (beeldcontact).

Heeft u interesse in de Compaan?

Wilt u de Compaan zelf gebruiken of kent u iemand die gebruik kan maken van de Compaan? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 30 augustus aanstaande. U bent van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in Pandje 20 (Torenstraat 20 | 3281 XP Numansdorp). Tijdens deze middag krijgt u informatie over hoe de Compaan werkt en leert u deze zelf te gebruiken. Daarnaast ziet u hoe u iemand kan ondersteunen als mantelzorger in het gebruik van de Compaan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren