Groot onderhoud N217 in de Hoeksche Waard van start met diverse omleidingen en afsluitingen

3464

n217HOEKSCHE WAARD Van maandag 11 juli tot en met zondag 24 juli 2016 is de rijbaan tussen de rotonde bij het gemeentehuis in Maasdam en de rotonde richting Strijen in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer in verband met aanpassingen aan de brug over de Boezemvliet. Vrachtverkeer en bouwverkeer kan in die periode gebruik maken van de parallelweg. Het overige verkeer, inclusief fietsers, wordt omgeleid via het centrum van Maasdam. Deze afsluiting is de eerste van in totaal zes afsluitingen tussen Heinenoord en ‘s-Gravendeel.

De provincie Zuid-Holland voert deze zomer groot onderhoud uit aan de provinciale weg N217. Weggebruikers en inwoners van de Hoeksche Waard krijgen van 11 juli tot en met september 2016 te maken met diverse omleidingen door afsluitingen van gedeeltes van de provinciale weg tussen de kruising met de A29 (kruispunt bij de Reedijk, Heinenoord) tot de rotonde bij ‘s-Gravendeel. Het wegverkeer wordt bij de rijbaanafsluitingen omgeleid via borden. Er wordt in de meeste gevallen alleen overdag gewerkt van 9.00 tot 17.00 uur en niet op zondagen. De weg voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen en groot onderhoud is noodzakelijk om de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid op peil te houden. De werkzaamheden bestaan onder meer uit onderhoud aan het wegdek, rotondes en bruggen op het traject. Het vernieuwen van het kruispunt bij de Reedijk in Heinenoord en de aanpassingen aan de brug over de Boezemvliet bij Maasdam zijn het meest ingrijpend.

In de periode van maandag 25 juli tot maandag 8 augustus wordt vervolgens het kruispunt van de N217 en de N489 bij de Reedijk, Heinenoord vernieuwd. Dit gebeurt tijdens diverse weekend- en nachtafsluitingen.

Kijk voor uitgebreide informatie, omleidingsroutes en de planning op de website van Provincie Zuid-Holland http://www.zuid-holland.nl/…/werk…/werk-wegen/n217/planning/.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.