Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard van zondag 2 mei, cijfers lager door storing GGD systemen op zaterdag

1084
Coronaupdate hw

HOEKSCHE WAARD – In de gemeente Hoeksche Waard zijn sinds zaterdag 1 mei in totaal 41 nieuwe besmettingen met het coronavirus bekend bij het RIVM. ( Zaterdag waren er 13 besmettingen maar cijfers lager door storing GGD en Vrijdag waren er 33 besmettingen .)  Er zijn  sinds zaterdag 1 mei 2 personen opgenomen in het ziekenhuis en er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus.Door achterstanden bij de GGD worden overleden personen en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven.  Een archief van onze dagelijkse updates kunt u hier bekijken.   

Onvolledig cijferbeeld besmettingen op zondag 2 mei

Als gevolg van een technische storing waar de GGD  zaterdag mee kampten, zijn de dagelijkse rapportages die de GGD  levert aan het RIVM op zondag 2 mei niet volledig zijn. De storing speelde vrijwel de gehele dag en bleek te zijn veroorzaakt door een extern hardware probleem bij één de  leveranciers.

Totaal cijfers Hoeksche Waard sinds uitbraak Coronavirus tot en met 2 mei

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 234 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard  staat op 7779. 
  • Er zijn tot nu toe 61 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.