FC Binnenmaas loopt achter feiten aan tegen VVGZ

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

Na de nederlaag tegen Neptunes-Schiebroek was bij FC Binnenmaas er alles aan gelegen om een goed resultaat te boeken bij het VVGZ van oud trainer Fop Gouman.

Maar het team van trainer Michel van Noort kwam slap uit de kleedkamer. In de eerste minuut ging de bal al op de stip na slap uitverdedigen van een diepe bal en het te gretig verdedigen op de bal in de zestien ondanks de coaching van medespelers. Topscorer van VVGZ Koen Kuipers ging achter de bal staan en liet met een harde knal doelman Thijs Botterhuis kansloos. 1-0 voor de gastheren die vol gas doordrukten en wat ook de nodige kansen opleverden. Gelukkig bleef hierin FC Binnenmaas nog overeind maar na een goede 20 minuten kwam daar ook de verdiende 2-0. Balverlies op het middenveld werd afgestraft door een snelle voorzet vanaf links. De kopbal van Koen Kuipers werd nog gestopt door Thijs Botterhuis maar in tweede instantie knalde Koen onhoudbaar via de onderkant van de lat binnen, 2-0. FC Binnenmaas herpakte zich hierna en kreeg een goede kans via Mayles Glenn. Maar zijn lob ging over de keeper maar ook over de goal. Ook Daan Leggedoor liet meer van zich horen. Maar zijn actie op de achterlijn leverde niet meer op dan een corner en een rebound na een schot van Kris van Efferen schoot hij ruim over. Daarna waren er weer twee goede kansen voor Koen Kuipers die gepakt werden door Thijs Botterhuis. In minuut 37 was het Youri van Noort die Mayles Glenn nu over de linkerkant wegstuurde en bleef Mayles rustig voor de uitkomende doelman Dennis de Wit, 2-1. En net toen het leek dat FC Binnenmaas door ging drukken en voor de gelijkmaker wilde gaan was daar weer een domper voor de Event Tyres formatie. Een indraaiende voorzet werd wel of niet getoucheerd door routinier Paul Scheurwater en vloog zo in de lange hoek. Niet de eerste goal die zo door FC Binnenmaas wordt geïncasseerd. Maar dus wel een vervelende 3-1 achterstand en dit werd ook de de ruststand.

Na rust kwam Stijn Remmers in het veld voor Rivet Nefuani om wat meer lijn in het spel van FC Binnenmaas te krijgen en dat ging hem zeker goed af. Wel moest FC Binnenmaas weer een tik verwerken direct na rust. Een duidelijke buitenspel situatie werd door grensrechter Cees Goud verkeerd beoordeeld. Ook scheidsrechter Obradivic floot niet terwijl ook hij de situatie toch wel beter kon beoordelen? Maar daar maalde VVGZ niet om. Jaap Swank gaf de bal voor en Koen Kuipers mocht zijn 3e van de middag maken, 4-1. FC Binnenmaas ging niet bij de pakken neerzitten en zette aan waar het kon. Een overtreding op Youri van Noort die in de zestien stond werd beoordeeld maar de bal ging niet op de stip maar werd er buiten gelegd. Aanvoerder Luc Rozendaal knalde de vrije trap hard in de hoek en gaf FC Binnenmaas weer hoop, 4-2. En die hoop werd ook bijna werkelijkheid want een paar minuten later kreeg FC Binnenmaas nu wel een verdiende strafschop. Leroy Verwey stoomde op via de linkerkant en bediende Daan Leggedoor. Die werd onderuit gehaald door een verdediger van VVGZ en ging zelf achter de bal staan. Volgens de vaste volgers van FC Binnenmaas en een oude voetbalwet moet je hem dan niet zelf nemen. Want de normaal zo trefzekere Daan schoot in de hoek die door de slimme Fop Gouman was aangewezen aan doelman Dennis de Wit. Hij had de bal zelfs klem en was er dus ook geen rebound mogelijk. En zo bleef het dus 4-2 en groeide de doelman samen met Koen Kuipers uit tot mannen van de wedstrijd. Want na de penalty stopte de doelman nog twee goede inzetten van Daan Leggedoor op schitterende wijze. Door de aanvallende intenties gaf FC Binnenmaas ook steeds meer ruimte weg. Uit een corner viel de bal in een overvol vijfmetergebied voor de voeten van Koen Kuipers die zijn 4e van de middag maakte en zo op punten van de doelman van VVGZ wist te winnen er werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Zo eindige de wedstrijd dus in een 5-2 overwinning voor de thuisclub. Zij pakten hiermee de eerste 3 punten van het seizoen waar FC Binnenmaas nog op de hatelijke 0 staat.

Volgende week komt het voor FC Binnenmaas altijd lastige Spirit op bezoek aan de Lange Weide en zal alles uit de kast moeten worden gehaald om de eerste punten van het seizoen bij te schrijven. De spelers en staf kunnen hierin de steun van het thuispubliek hard gebruiken. Aftrap 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page