Nieuw: Praktijkschool Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Sinds dit jaar heeft Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht een eigen praktijkschool. Dit was alweer de 15e praktijkschool van de technisch dienstverlener die door wil groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land met 5.000 medewerkers.

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar om in elke vestiging een praktijkschool te openen, zodat ze medewerkers zelf kunnen opleiden en hen autonoom kunnen laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgt Hoppenbrouwers voor doorstroom in de technische sector. Het is de bedoeling om jaarlijks meerdere bbl’ers een plek te geven in de praktijkschool in Barendrecht.

Vestigingsleider Ronnie van Haperen: ‘Om onze groeiambitie te kunnen bereiken, is goed opgeleid personeel onontbeerlijk. Wij geloven bij Hoppenbrouwers in eigen kweek en doorstroom van onderaf en leiden onze mensen graag zelf op. In onze praktijkschool dragen onze technische vakmensen hun kennis, expertise én passie voor techniek over aan de jeugd.’

‘Een leven lang leren’ uitrollen in regio Zuid-Holland

Hoppenbrouwers Techniek in Barendrecht is een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met andere Hoppenbrouwers vestigingen. Met ruim 20 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust het Barendrechts bedrijf zich op het ontwerp, uitvoering, nazorg en exploitatie van totaalconcepten. Zij zijn gespecialiseerd in de discipline industriële automatisering. ‘We zijn er trots op dat we met de opening van de praktijkschool in Barendrecht de Hoppenbrouwers filosofie van ‘een leven lang leren’ nu ook kunnen uitrollen in de regio Zuid-Holland. Onze ambitie is om iedereen een uitdaging te bieden en zijn/haar dromen te laten waarmaken’, aldus Ronnie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.