Petitie Bescherm het bos achter Nieuwendijk aangeboden aan de gemeenteraad

0
420
Overhandiging petitie - Foto Prive

Op dinsdag 22 november heeft Heiltje Karels de petitie Bescherm het bos achter Nieuwendijk aangeboden aan de gemeenteraad, burgemeester Charlie Aptroot nam de petitie in ontvangst. De petitie is 1096 keer ondertekend door inwoners uit de Hoeksche Waard. Op dit moment zijn er plannen om het bos achter Nieuwendijk te kappen voor woningbouw. De petitie is hiertegen.

Heiltje Karels: Ten eerste valt het bos binnen een ring van 2 kilometer afstand van natura 2000 gebied. Dit betekent dat volgens het huidige stikstof beleid, c02 uitstoot met 70%, naar beneden moet in dit gebied. Woningbouw past niet binnen deze maatregel.

Ten tweede dient dit bos als vervangende nestplaats voor roofvogels, een diersoort beschermt onder de wet natuurbescherming. Wat houdt dit precies in? Toen in 2013 het bos bij Zwartsluisje gekapt is, is er bezwaar door de roofvogelwerkgroep gemaakt omdat er in dit bos roofvogels nestelden. Dit bezwaar is toen afgewezen door de omgevingsdienst met het argument dat de roofvogels voldoende alternatieve nestruimte hadden in het bos het achter Nieuwendijk. Het bos achter Nieuwendijk is toen door de omgevingsdienst als alternatieve nestplaats aangewezen. Het bos achter nieuwendijk kappen is in strijd met eerder gemaakte afspraken met de omgevingsdienst over het bos als vervangende nestplaats

Daarnaast is het bos een plek om te ontspannen en wandelen voor inwoners van Nieuwendijk en omliggende dorpen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.