‘Dorffest im Koningshoeve’: Eerste editie groot succes!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto: Egerländerkapel Die Alpenjäger Klaaswaal

Klaaswaal – Zaterdag 26 november was het dan zover. Na een lange voorbereiding organiseerde Egerländerkapel Die Alpenjäger de eerste editie van `Dorffest im Koningshoeve´ in de nieuwe evenementenlocatie van Restaurant De Koningshoeve in Klaaswaal, die voor deze avond is omgetoverd tot een echte Dorffest locatie. De muzikanten en vrijwilligers waren er in ieder geval helemaal klaar voor om het ‘Dorffest im Koningshoeve’ tot een succes te maken en het publiek te vermaken.


Die Alpenjäger trapte de avond af met een mooi repertoire Egerländer Blasmusik van de bovenste plank. Een breed scala aan verschillende polka’s, marsen en walsen passeerde tijdens deze avond de revue.Afgewisseld met eigen solisten van Die Alpenjäger was het voor het publiek een lust voor het oog en genot voor het oor!

Daarna mocht het publiek gaan genieten van blaaskapelDe Essener Muzikanten uit het Belgische Essen. Deze blaaskapel staat bekend om hun Moravische muziek. In traditionele bezetting brachten zij die avond een stukje Tsjechië naar het Dorffest, met gevarieerd programma vol pittige, technische en temperamentvolle nummersmet spectaculaire solowerken.

De gehele avond door gaf het publiek de juiste energieover op de muzikanten, waardoor de muzikanten nog beter presteerde en boven zichzelf uitstegen.

Mooie prijzen waren er ook nog te winnen in een loterij, met als hoofdprijs een dinerbon van € 100,- te besteden bij Restaurant De Koningshoeve. Tussen de optredensdoor verzorgde DJ Alex van Lexsound voor de juistemuzikale sfeer tijdens dit Dorffest.

Kortom; het was een echt Dorffest waarbij we de Blasmusik nieuw leven in geblazen hebben en waarvan het publiek genoten heeft!

Die Alpenjäger bedankt tot slot iedereen die mee heeft geholpen dit Dorffest mogelijk te maken: onze muzikale gasten, De Essener Muzikanten, Lexsound voor het licht en geluid, Restaurant De Koningshoeve voor de mooie locatie en ook onze sponsoren. Iedereen voor en achter de schermen en natuurlijk, het publiek. Fijn dat jullie er waren!

Na dit (on)verwachte, grote succes van de eerste editie van het ‘Dorffest im Koningshoeve’ en de positieve reacties van het publiek, is het vrij snel duidelijk geworden dat dit een vervolg moet krijgen. In november 2023 is het plan om het ´Dorffest im Koningshoeve´ wederom te organiseren. Houd daarom onze website en social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven. Biss dann!

Website: www.diealpenjager.nl
Facebook: www.facebook.com/diealpenjager
Instagram: www.instagram.com/die.alpenjager

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.