ZBVH knokt en stunt zich langs vv ‘s-Gravendeel

0
222
Foto: Sandra Barth

Afgelopen zaterdag was ZBVH op sportcomplex de Hercules gastheer voor de nummer 2 op de ranglijst in de 4e klasse F te weten vv ‘s-Gravendeel.

Voorafgaand zag het er niet rooskleurig uit voor de thuisploeg, immers van de laatste 7 wedstrijden werd er 6 keer verloren met een alleszeggend doelsaldo van 2 voor en 21 treffers tegen.  Dat het gebrek aan stootkracht voorin dit seizoen de thuisploeg parten zou gaan spelen was een publiek geheim getuige de nummer 11 plaats van de Zuid-Beijerlanders op de ranglijst.  

Mede door het ontbreken van maar liefst 10 beoogde basisspelers  was ZBVH trainer Rene Milot genoodzaakt om het over een andere boeg te gaan gooien, nood breekt wet was het uitgangspunt in deze kritieke fase, het is 5 voor 12 op de Hercules.   

Met pijn in het hart weliswaar stapte oefenmeester Milot derhalve af van zijn geloof in aanvallend en verzorgd voetbal , het gebruikelijke  4-3-3 systeem werd ingeruild voor een 5-3-2 formatie met de lange bal van achteruit en vandaar uit hopen op een toevalstreffer , verder de linies gesloten houden en de spreekwoordelijke bus parkeren  voor de eigen goal en zodoende de punten bijeen sprokkelen  om degradatie naar de 5e klasse te voorkomen.  Vanaf nu is het iedere week een finale in de strijd voor behoud.

Daarom werd er deze middag zeer verrassend genoeg een beroep gedaan op maar liefst 3 ‘’ reservisten’’  met het verzoek om hun kicksen  uit de mottenballen te halen ,  spelers  die zelfs of al jaren  geleden waren gestopt met voetbal , of al die tijd in een lager team voetbalden.

Middenvelder Jasper Notenboom speelde meer dan 3 tot 4 jaar geleden voor het laatst in het vlaggenschip , centrale verdediger Mels van de Lavoir was al jaren helemaal gestopt met voetbal en last but not least  de inmiddels 37 jarige  Eelco Reedijk die al 6 jaren geleden gestopt was met voetballen.  

Verder maakte Twan Breure zijn comeback na misschien wel meer  dan 6 maanden blessureleed. Met zijn lengte en goede trap werd Twan de rol toebedeeld als 1 van de 3 centrale verdedigers , hij kreeg de vrijheid om bij balbezit in te schuiven.

Dan de gasten uit s ‘Gravendeel,  zij blaakten voorafgaand aan het duel van het zelfvertrouwen immers ze  waren  na een valse start in de vierde klasse F de  koploper Stellendam reeds benaderd tot op 1 punt.

Derhalve werd het een Hoeksche Waardse confrontatie tussen enerzijds de jonge technische ploeg van s Gravendeel en anderzijds een ratjetoe van veteranen /reservisten van de thuisploeg. 

Het wedstrijdverloop ;  

Het ( fysieke)  spel speelde zich hoofzakelijk af op het middenveld ,  door de as was er geen doorkomen aan voor s Gravendeel ,  de centrale verdedigers Mike Andeweg en Twan Breure toonden zich ware abwehrchefs in de achterste linie.  

Maar ook over de vleugels kwamen de gasten  er nauwelijks langs , voormalig ZBVH topscoorder Dejan Bislimi , zat volledig in de broekzak van ZBVH cultheld Mark Saarloos , werkelijk  overal zat de blonde  rechtsback van ZBVH tussen met zijn tackles.  Met zijn manier van spelen doet Saarloos sterk denken aan Paul Bosveld voormalig cutheld van Go Ahead Eagles en Feyenoord.

Maar de grote uitblinker bij de thuisploeg was niet een cultheld , niet een  veteraan noch een reservist . Nee het was de jongste speler op het veld de nog maar 17 jarige Marnix Pitt van ZBVH die zich uitstekend staande hield op het middenveld tussen al het fysieke geweld.

Pitt keerde dit seizoen terug op het oude nest na jaren op het hoogste niveau bij NSVV in de jeugd te hebben gevoetbald ,  met NSVV o 17-1 speelde hij in de 4e divisie.  Dat hij technisch gezien een veel belovende speler is was allang bekend maar deze middag bewees hij ook dat hij fysiek klaar is voor het grote werk , in de rug gesteund door de keihard werkende  routinier Sander van Pelt  vormde hij een massief blok voor de centrale verdediging.

 

Kansen waren derhalve op 1 hand te tellen in deze wedstrijd, ZBVH kon het niet en s Gravendeel stelde teleur en speelde met een totaal gebrek aan inspiratie en bezieling,  aan niets was te zien dat de gasten op de tweede plek staan en voor hun kansen op de titel knokten. Dit soms tot grote frustratie van de talrijk meegekomen supporters uit het oosten van de Hoeksche Waard.  

Er hing werkelijk een sensatie in de lucht toen totaal onverwacht notabene  een reservist de thuisploeg op voorsprong bracht. Niemand minder dan de uitstekend spelende Jasper Noteboom schoof de bal in de touwen net voor het rustsignaal !!  Notenboom speelde alsof hij nooit weg was geweest  uit de hoofdmacht.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft , ZBVH had de bus stevig geparkeerd voor de goal  en het had verder niets te duchten van de zwaar teleurstellende tegenstander . Sterker nog de eenzame ZBVH spits Marvin van der Meijde kopt maar net over anders had het leed nog erger kunnen uitpakken voor huidige nummer 2 op de ranglijst. 

De supporters van de Herculianen slaakten werkelijk een zucht van verlichting toen de scheidsrechter dan eindelijk affloot ging het dak eraf op de Hercules  

Al met al gloort er weer hoop bij de Hercuianen ,  trainer Rene Milot lijkt net  op tijd het juiste recept gevonden te hebben teneinde zijn formatie te behoeden voor degradatie naar de 5e  klasse.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.