Korbatjo onderuit tegen Nexus

0
47

Op zaterdag 4 februari speelde Korbatjo de uitwedstrijd bij Nexus in Schiedam. Bij Korbatjo begon Erik Spoel in de basis voor de geblesseerde Alex de Reus. Waar Korbatjo vorige week haar eerste punt wist te pakken hoopte het team van coach Marcel Versteeg dit door te zetten tegen Nexus, de nummer 2 van de competitie.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Ruby Vermaas, die met een mooi afstandsschot scoorde. De thuisploeg uit Schiedam kwam snel met een reactie en wist uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. De Beijerlanders lieten het hier niet bij zitten en via doelpunten van Iris Nienhuis, Ruby Vermaas en Anne van Nes wist Korbatjo op een 3-4 voorsprong te komen. In een leuke en boeiende eerste helft wist wisten ook Carlo van Veen en Abe Lorenz te scoren voor Korbatjo, maar helaas was de thuisploeg net wat doeltreffender en sloeg vlak voor rust een gaatje:  9-7.

Waar de geel-blauwen baalden dat er enkele belangrijke beslissingen van de arbiter in haar nadeel uitvielen, wist Korbatjo wel dat het nog in de wedstrijd zat. Wat volgde was ook een boeiende tweede helft.

Via doelpunten van zowel dames als heren, waarbij oudgediende Dennis de Wit nog inviel en een doelpunt scoorde, bleef de Hypotheker/Detalis formatie tot het einde zorgen voor spanning in de wedstrijd. Helaas kon het tij niet meer gekeerd worden en moest Korbatjo de twee punten aan haar tegenstander laten. Met een eindstand van 18-16 blies de scheidsrechter af. Op voorhand een uitslag die je kunt verwachten tegen het goed presterende Nexus, maar het gevoel na afloop was dat er meer in had gezeten.

Het vertoonde spel van Korbatjo was goed en hopelijk kunnen de Beijerlanders op zaterdag 11 februari in sporthal De Boogerd de broodnodige twee punten bijschrijven. Tegenstander is Atlas en de aanvang is 18.25 uur. Korbatjo 2 speelt om 17.10 uur tegen DeetosSnel 4. De selectie hoopt op een flinke opkomst en veel steun. #kom laat je horen!

Doelpuntenmakers Korbatjo: Ruby Vermaas 5x, Carlo van Veen 3x, Anne van Nes en Abe Lorenz 2x, Iris Nienhuis, Aranka van Veen, Dennis de Wit en Erik Spoel allen 1x.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.