Schrijfster Liesbeth Goedbloed te gast in bibliotheek Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto archief

Hoeksche Waard – Literaire duizendpoot Liesbeth Goedbloed woont en werkt in Oud-Beijerland. Ze schrijft poëzie en proza. Uitvaartgedichten, wachtkamerverzen, nieuwspoëzie en alles wat aandachtige taal nodig heeft. De romans van Goedbloed zijn niet alleen in de Hoeksche Waard veelgelezen titels. In het Oude Raadhuis op donderdagavond 23 februari 19.30 uur tot 21.30 uur geeft zij een lezing. 

Op donderdagavond 23 februari is Liesbeth Goedbloed te gast in het Oude Raadhuis in de salon en vertelt zij over haar werk en leven. Daarbij staan haar boeken centraal, maar komt ook haar manier van werken aan de orde. Ze zal vertellen over haar nieuwste roman Zonder ons geen nieuwe dag, waarin de 18-jarige Raaf met een zwaargewonde duif op zak door Rotterdam dwaalt. Zijn moeder is twee maanden geleden overleden en hij is op zoek naar zijn vader die jaren daarvoor met de noorderzon vertrok. De stad en de nachtelijke havens zijn het decor van deze roman. Raaf wordt uiteindelijk opgesloten in het donkere ruim van een schip. Daar warmt hij zijn handen aan de duif en praat tegen de vogel, haalt herinneringen op aan zijn moeder.

De recensies van Zonder ons geen nieuwe dag waren zeer lovend. Volgens het Friesch Dagblad is het een intens leesavontuur en het Nederlands Dagblad schrijft: ‘Goedbloed schittert opnieuw met een rauwe en poëtische roman.’

Voor iedereen die kennis wil maken met deze getalenteerde schrijfster uit Oud-Beijerland is deze avond. Ook krijgt is er gelegenheid om vragen te stellen en het boek te laten signeren. Op deze toplocatie in het Oude Raadhuis belooft het een heerlijke avond te worden van lezen en luisteren.

Adres: Waterstal 1 te Oud-Beijerland. Kaarten: € 7,50, wie lid is van de bibliotheek Hoeksche Waard betaalt (basislid) € 6,50 of (pluslid) € 5,50. Datum: 23 februari | Aanvang: 19.30 uur inclusief pauze tot circa 21.30 uur. Graag aanmelden via www.debhw.nl/actueel/agenda of koop een kaartje bij de balie van een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.