Digisterker: een gratis cursus in Numansdorp over omgaan met de digitale overheid

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Het heeft natuurlijk voordelen om er de deur niet voor uit te hoeven. Maar misschien ben je er niet zo handig in of zie je er tegenop. Als dat zo is, geef je dan op voor de gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Numansdorp.

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

De cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik & Tik te doen. Vraag ernaar in de bibliotheek.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier lessen van 2 uur. We starten op woensdag 8 maart om 10 uur. Graag vooraf aanmelden. Bel 06-82619404 of mail naar [email protected] Heb je een eigen laptop of tablet? Neem die dan mee.

Adres:
De Bibliotheek Hoeksche Waard
Vestiging Numansdorp
Bernhardstraat 25
3281BC Numansdorp


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.