Bijzondere bijeenkomst: Frank Kazenbroot presenteert Leonard Cohen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Op zondag 4 juni a.s. organiseert de Programmacommissie van Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard haar laatste Bijzondere Bijeenkomst van dit seizoen.

Frank Kazenbroot, voormalig kloosterling in de Abdij van Berne en thans geestelijk verzorger in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, verzorgt een presentatie over het leven en het werk van de Canadese dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016).

Kazenbroot is zijn hele leven al geboeid door hetwerk van Cohen. In zijn boek ‘Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen’ geeft hij zijn kijk op het leven en het werk van Cohen en diens
betekenis voor de muziek en de dichtkunst. In een muzikale lezing vertelt hij over de veelvuldig door Cohen bezongen liefde. Bij Cohen gaat het
dan vaak over het ingewikkelde van liefdesrelaties en over eenzaamheid, gemis en menselijk onvermogen.
 

Met als thema ‘Woorden van Liefde’ zullen verschillende liederen van Cohen te beluisteren zijn en Kazenbroot zal ze op zijn eigen wijze toelichten. De bijeenkomst begint om 10:30 uuren wordt gehouden in het monumentale kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren