De Hoeksche boerin: “Het vertrouwen in onze overheid wordt wederom geschaad.”

Trudy Schoenmakers
4 Min Read
Een balende Hoeksche Boerin - Foto Prive

Kunnen jullie nog mijn column herinneren van de maand april? De titel was: “Zouden deze mensen nou echt heel blij worden van hun controlerende werk?” Ik schreef uitgebreid over de gecombineerde opgave van het RVO.

Vanaf 1 maart kon het invullen van de gecombineerde opgave beginnen. Het kostte mij dit jaar veel tijd om alle informatie te verzamelen. Ook het invullen zelf, kostte mij meer tijd dan de jaren hiervoor.  Op 4 april had ik alles rond. Ik diende de opgave in. Direct was zichtbaar dat ik goud had behaald met de bedrijfsvoering die ik voer.  Ik was blij dat ik alles af had en kon mij gaan richten op de werkzaamheden die er aan zaten te komen in het land. Ik las op internet dat er veel mensen moeite hadden met het invullen van de gehele gecombineerde opgave. Niet alleen door de hoeveelheid vragen, maar ook door alle fouten en storingen in het systeem zelf. Tot 15 mei hadden we de mogelijkheid om de gecombineerde opgave in te dienen. Al snel werd duidelijk dat er uitstel verleend ging worden. Een maand langer is er de mogelijkheid om de opgave in te dienen, 15 juni werd de nieuwe datum waarop alles ingevuld moet zijn.

En toen kreeg ik daar op 6 juni een email van het RVO dat er bij de boeren welke gebruik hadden gemaakt van een eco-regeling een fout zat in hun rekentool. Dit was dus op 6 juni!
Wat was ook alweer de nieuwe datum waarop alles binnen moest zijn? Inderdaad, 15 juni. Dus ik heb mijn ding gedaan en had alles al op 4 april klaar en vervolgens krijg ik 9 dagen voor het verstrijken van de deadline de mededeling dat ik al mijn percelen nog eventjes na moest lopen, omdat er een fout in hun systeem zat!

Vandaag is het zover, het is 15 juni. De laatste dag dat je in de gelegenheid wordt gesteld om het in te dienen. Ook de laatste dagen las ik dat er veel storingen waren en wederom veel onduidelijkheden. Iedereen die de eco-regeling opnieuw moest aanpassen ging terug in het aantal punten. En minder punten betekend ook minder subsidie.
Het lijkt er wel op of ze de spelregels hebben aangepast. En dat uiteraard in het voordeel van de overheid. Het vertrouwen in onze overheid wordt wederom geschaad. Al moet ik eerlijk zeggen dat dit vertrouwen er bij mij al een tijdje niet meer was.


Alle columns van de Hoeksche Boerin teruglezen? Klik hier

Iedere maand neemt de Hoeksche Boerin jullie mee in haar werkzaamheden. Mocht je vragen voor de Hoeksche Boerin hebben, dan kunnen jullie haar vinden op de social media kanalen. Of een berichtjeaan Hoeksch Nieuws, dan komt het vanzelf bij haar terecht!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren