Opbrengst ‘Smulfietsen 2023‘ aan Hospice Hoeksche Waard overhandigd.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto PR

Op zondag 4 juni organiseerde Rotary Club Hoeksche Waardvoor de vierde keer ‘Smulfietsen’.Een jaarlijkse fietstocht van ruim 30 km door de Hoeksche Waard waar 150 fietsers aan deelnamen.Onderweg hebben de deelnemers leuke locaties bezocht engenoten van streekgebonden heerlijkheden. Dankzij de inschrijvingen , de donaties en sponsoringen, is er eenbedrag van € 4000,- opgehaald dat geschonken is aan HospiceHoeksche Waard. De cheque van € 4000,- is op 22 september uitgereikt door Marianna van der Graaf, lid Community RCHW. (Rechts op de foto. ) Caroline Wols, coördinator, en Ali ‘t Hoofd,communicatie van het Hospice, waren hier ontzettend blij mee. “De gasten kunnen vaak nog heerlijk genieten van het buitenzijn. Dus het bedrag zal zeker op zijn plaats zijn.

De eerste keer (2018) dat de club ‘Smulfietsen organiseerde,was dit meteen groot succes.

In 2019 was het aantal inschrijvingen ruim verdubbeld.
De opbrengst van Smulfietsen gaat elk jaar naar een goed doel.De eerste 2 jaar is de opdrengst naar

Stichting de Overbrugging gegaan. In 2022 heeft de club gekozen voorStichting Samen Circulair uit Oud-Beijerland.

Dit jaar is de opbrengst geschonken aan Hospice Hoeksche Waard. Het Hospice, waar palliatieve zorg verleend wordt, heeft een grote verbouwing achter de rug. De 6 kamers die in de voormalige boerderijschuur in gebruik waren door Zorgwaard,zijn ter beschikking gekomen van het Hospice waardoor nu 9 bedden beschikbaar zijn i.p.v. 4. Het aantal opnamen ligt dit jaar, tot begin september, op 64 gasten terwijl dit in 2022 nog 47gasten waren. Er stonden begin september 11 gasten op de wachtlijst terwijl er in 2022 nog 60 gasten op de lijst stonden.De extra ruimte is dus een welkome toevoeging. De bijdrage die is gedoneerd door Rotary Club Hoeksche Waard, wordt gebruikt voor de aanleg van de tuin waarvoor al een tekening klaar ligt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page