‘s-Gravendeel wint van Botlek en pakt periode

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
's-Gravendeel - SC Botlek, Job van der Vorm - Foto Sandra Barth

Door de 4-2 winst op SC Botlek heeft ’s-Gravendeel de eerste periodetitel weten te bemachtigen. Maar na een vijftal minuten stond wel al 0-1 op het scorebord. ’s-Gravendeel was wel even in balbezit maar door het drukzettend SC Botlek was er op het middenveld balverlies. Jorge Fernandes kon zodoende op doelman Jimmy Waasdorp afstormen en plaatste de bal langs de ’s-Gravendeel doelman zo het doel in, 0-1.Verbouwereerd werd er even naar elkaar gekeken, maar werd de rug gerecht bij ’s-Gravendeel.

Zo was het Job van der Vorm die al een minuut na de openingstreffer een behoorlijke kans kreeg, maar het doel niet wist te vinden.Met een dieptebal van Job van der Vorm op Dustin Zomerhuis wist de linksbuiten de bal voor te geven op Levi Vugts, zijn uithaal werd afgeblokt. Het nu wat meer aanvallende ’s-Gravendeel kreeg meerdere kansen op een doelpunt. Wederom was het Levi Vugts die een doelrijpe doelpoging kreeg, nu was het SC Botlek doelman Patrick de Zoete die redding bracht.Maar halverwege de eerste helft kwam de gelijkmaker wel. Ryan Aarnoudse slingerde de bal voor het doel, het was Quincent van der Graaf die de bal snoeihard achter zijn eigen doelman binnenwerkte. Een doelpunt waar menig spits jaloers op zou zijn.

Bij ’s-Gravendeel het besef dat eigenlijk een overwinning de geschiedenisboeken ingeschreven moest worden. En er werd wat beter gevoetbald, niet lang na de gelijkmaker de voorsprong voor ’s-Gravendeel. Wederom kwam de bal over de rechterflank via Ryan Aarnoudse voor het doel. Levi Vugts was iets slimmer dan de uit zijn doelkomende De Zoete en tikte de bal het lege doel in, 2-1.

SC Botlek kon eigenlijk verder niet echt veel gevaar brengen. Mede door een knappe redding van Jimmy Waasdorp bleef de voorspong gehandhaafd. Met nog een minuut op de klok voor het einde van deel één werd de voorsprong vergroot. Met een aanval door het midden via Levi Vugts en Job van der Vorm wist laatstgenoemde de bal bij Dustin Zomerhuis te bezorgen. Deze gaf de bal strak voor en nu was het Ryan Aarnoudse die de bal zelf binnen wist te werken, 3-1. Hierna floot de relaxed fluitende scheidsrechter Van der Toorn voor de rust.

Deel twee begon waar deel één geëindigd was. ’s-Gravendeel dat meer voor het SC Botlekdoel verscheen. Maar een vierde doelpunt bleef nog even uit. Maurits Kuiper kopte de bal maar net hard over, na een hoekschop van Dustin Zomerhuis. Maar op één of andere manier stokte het bij ’s-Gravendeel en gaf het kansen weg. De invallers Yvainishio van Ham en Mika van der Stelt wisten gelukkig voor ’s-Gravendeel het net niet vinden. Dat deed in minuut zevenenzeventig Jorge Fernandes wel. Hij wist voor de tweede maal een doelpunt op zijn naam te zetten voor SC Botlek, 3-2.

Het verschil van twee doelpunten werd vier minuten hierna weer hersteld. Levi Vugts stormde richting doelman De Zoete, enigszins gehinderd door een SC Botlekverdediger, en vuurde de bal op SC Botlek doel. De Zoete wist knap redding te brengen, hij wilde echter zijn eigen rebound herstellen. De doorgelopen Vugts ging ook voor de bal, maar werd door De Zoete binnen de ‘zestien’ ten val gebracht. Arbiter Van der Toorn kon niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen.

Levi Vugts zelf nam de verantwoordelijkheid en wist zijn tweede doelpunt op naam te brengen, 4-2.

De wedstrijd liep met deze stand naar het einde. Scheidsrechter Van der Toorn toonde nog wel Mick Loendersloot zijn tweede gele kaart, dus die mocht voortijdig vertrekken.

Na het laatste fluitsignaal werd er door ’s-Gravendeel/Verm Services formatie een klein feestje gevierd wegens het binnenhalen van de eerste periodetitel.

Volgende week wederom een inhaalwedstrijd, Dan is OHVV de tegenstander. Aanvang in Oudenhoorn is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jimmy Waasdorp, Daan van Son, Bryan Bos, Lorenzo v/d Heijden, Maurits Kuiper, Job v/d Vorm, Koen Colijn, Zoey Hoogwerf (66steLeon de Jong), Ryan Aarnoudse, Levi Vugts, Dustin Zomerhuis (66ste Tresor Shema(

Opstelling SC Botlek:

Patrick de Zoete, Quincent v/d Graaf, Jorn Stolwijk, Tom Beker (Jubertien Mariana), Lorenzo Karamat, Gyan Bhawanidin, Bennie Blokland Jens Barnouw (Jayden Liefden), Jardel Lenselink (Mika v/d Stelt) Jorge Fernandes, Sylvester Smit (Yvainisinio van Ham)

Arbiter: Nick van der Toorn uit Den Haag

Scoreverloop:

5de       0-1       Jorge Fernandes

23ste     1-1       Quincent v/d Graaf (eigen doelpunt)

28ste     2-1       Levi Vugts

44ste     3-1       Ryan Aarnoudse

77ste     3-2       Jorge Fernandes

81ste     4-2       Levi Vugts (strafschop)

Gele kaarten:

Lorenzo Karamat Ali, Patrick de Zoete, Mick Koendersloot (2x) (allen SC Botlek)

Verslag door elftalleider Jeffrey


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren