Heinenoord wint ouverture tegen RVVH

6 Min Read
Foto Jack de Starre

Heinenoord – In een, van de eerste tot de laatste minuut spannende wedstrijd, hebben de mannen van coach Joop Hiele de volle winst gepakt. Zoals zo vaak zat het venijn in de staart en had het kwartje zo maar de andere kant uit kunnen vallen.

De bezoekers kwamen fel uit de startblokken en met name de maker van 5 doelpunten vorige week tegen XerXes ( zo  8 – 0 )) , de razend snelle Sanzio Dieterrich ging er twee keer op rechts van door, maar daar kwam hij telkens Alexander Deetman tegen, die hem steeds de baas was. Het antwoord kwam al direct van Djim Kammerman, echter zijn schot scheerde voorlangs. Na een kwartier spelen ontfutselde Arto Dielhof de bal van zijn tegenstander, haalde meteen uit en zag zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. De combinatie tussen Ibrahim Kobai en Sanzio Dietrich werd goed doorzien door Davy Kaptein, die via een corner erger voorkwam.

Toen Johnny v.d. Vugt geblesseerd raakte, werd hij vervangen door Brandon Köneman, de man van de vele doelpunten, waarvan wij het al vreemd vonden en het eigenlijk prima vonden, dat hij niet in de basis stond.
Zo golfde het spel heen en weer en in een behoorlijk tempo, ondanks het warme weer. De mannen van beide teams zaten zo in hun spel, dat ze een drinkpauze niet nodig vonden.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Ibrahim Koubai op een gevaarlijke plek een vrije trap te nemen, die door de overal aanwezige ijverige Djim Kammerman werd weggehaald. Toen het toch een keer Sanzio Dieterich lukte langs Alexander Deetman te glippen, dwong hij doelman Lee Cheuk A Lam volledig gestrekt te gaan en met een spectaculaire redding  een doelpunt te voorkomen. Even later moest ook doelman Kristijan Nikolic gestrekt op een pegel van Djim Kammerman wat een corner opleverde. Uit deze hoekschop kopte aanvoerder Toine v.d. Berg keihard over. In de 35e minuut kwam de thuisploeg goed weg, toen Gino Boers op aangeven van Brandon Köneman snoeihard op de lat schoot.

Toen de verdediging de terug springende bal in een kluwen van spelers  niet onder controle kon krijgen, kwam het leder toch weer in het bezit van Brandon Köneman ,die op het moment van schieten onderuit werd gehaald, wees de goed leidende scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen resoluut naar de stip.
Brandon Köneman nam zijn aanloop en mikte op de linkerhoek. Als een panter wierp Lee Cheuk A Lam zich op de bal en hield wederom de nul.

Meteen hierna was het de beurt aan Jelle v.d. Starre, die op aangeven  Iyas Ouad Ali hard uithaalde, maar de Ridderkerkse sluitpost stond op de juiste plek en ging dit feest niet door. Op slag van rust probeerde Sanzio Dieterich nog een keer met een listig  boogballetje de Heinenoordse sluitpost te verschalken wat hem niet lukte en brak de rust aan met de brilstand: 0 – 0.

Meteen in het tweede bedrijf kwam Larbi El Harouchi binnen de lijnen voor Jelle v.d. Starre. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af door een vrije trap te nemen, die op de paal belandde. Bij zijn volgende actie schoof hij de bal door naar Ibrahim El Morabit, die zijn schot in het zijnet zag eindigen. Na een prima ingreep van Anthal v.d. Berg, kwam de bal bij Dejan de Feiter, die op zijn beurt Djim Kammerman aan het werk zette en zijn pegel in de handen van doelman Kristijan Nikolic zag verdwijnen.

Beide teams namen geen genoegen met een gelijkspel en was het wel duidelijk, dat degene die het eerst scoorde, de winnaar zou zijn. Het bleef spannend en beide coaches besloten te wisselen. Bij Heinenoord kwam met nog een kwartier te gaan Jeremy Hensen in de ploeg voor Dejan de Feiter. Nadat Davy Kaptein een lob van de ingevallen Patrick Lopes Martins de Veiga had weggewerkt, kwam de bal bij Djim Kammerman, die er op rechts van door ging en na enkele tegenstanders te hebben gepasseerd ook doelman Kristijan Nikolic uit zijn doel had gelokt , Jeremy Hensen net iets eerder dan zijn tegenstander met een fraaie kopstoot de bal tegen de touwen joeg. 1 – 0. Bijna lukte het Djim Kammerman nummer 2 op het scorebord te brengen, daar stak Kristijan Nikolic een stokje voor.

De mannen van coach Kevin Vink deden er alles aan om nog een gelijkspel , wat overigens  dik verdiend zou zijn geweest, uit het vuur te slepen en zelfs in de laatste seconde vloog de uithaal van Alexander Deetman, uit een corner, rakelings langs de kruising.

Na ruim 5 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Arie Kuup uit Vlaardingen tot grote opluchting van de thuissupporters af en hield de kaarten op zak. Een van het begin tot het eind spannende en sportieve wedstrijd  leverde de Noord de volle winst op en waren DRIE punten in de knip.