ZBVH blijft steken op remise in Hekelingen (0-0) .

5 Min Read

Afgelopen zaterdag speelde ZBVH uit tegen vv Hekelingen , de rood-zwarten werden ontvangen aan de Sportpolderweg op  een schitterende   accommodatie inclusief stijlvolle tribune.  Hekelingen heeft een voetbalrijke historie en was in het jaar 2003 zelfs nog actief in de  2e klasse van de zondag afdeling.ZBVH was na de sensationele 4-0 winst inclusief wondergoal van de week er voor tegen  SC Botlek,  er nu op gebrand om deze goede lijn verder door te trekken en tevens sportief revanche te nemen op het 1-4 thuisverlies  eerder in dit seizoen.

Na een aftastend begin van beide ploegen waarin weinig tot niets werd gecreëerd door beide partijen , was het ZBVH die het heft daarna in handen nam na goed 20 minuten speeltijd. Met name het controlerend blok op het middenveld van ZBVH met Sander van Pelt en Marnix Pitt namen  het voortouw en waren heer en meester zowel in de duels als in balbezit  . Met goede korte combinaties werd zorgvuldig opgebouwd zonder meteen de lange bal te hanteren.   Gezien het spelbeeld in het eerste bedrijf was dan ook niet vreemd dat ZBVH de eerste kans kreeg op de openingsgoal toen de opgekomen linksback Mark Burger zich met een uitstekende schijnbeweging verrassend vrijspeelde en met zijn chocolade been  maar net voorlangs schoot. Nauwelijks 2 minuten later kwam er weer een enorme kans voor de Herculianen.

Niemand minder dan de boomlange spits Bob Donkersloot (de maker van de wereldgoal van vorige week) wist de bal in een overvol strafschopgebied over de uitgekomen  keeper te koppen echter de inzet werd ter nauwer nood van de doellijn gehaald met het hoofd door de sterke aanvoerder van vv Hekelingen.In de rebound die daarop volgende kwam de bal voor de voeten van Jimmy Andeweg die onderuit werd gelopen binnen het strafschopgebied  , heel ZBVH schreeuwde om een penalty  maar de scheidsrechter was niet te vermurwen en  liet het spel doorgaan. Ook in de fase daarna bleef ZBVH duidelijk de bovenliggende partij echter het aantal kansen werd niet verzilverd.  Maar ook mede dankzij het sterke verdedigen van het centrale duo van vv Hekelingen bleef de thuisploeg op de been.De ruststand werd daarom bepaald met een brilstand op het scoreboard.

Na de rust was het spelbeeld compleet anders. Om onbegrijpelijke redenen drukte ZBVH het goede spel van het eerste bedrijf na de rust niet door en liep in plaats van vooruit juist steeds meer achteruit waardoor Hekelingen terug  in de wedstrijd kon komen.  De Zuid-Beijerlanders waren geen schim meer van wat ze in de 1e helft lieten zien.Echter in de fases dat de thuisploeg kansjes kreeg was duidelijk te zien dat de ploeg aanvallend een spreekwoordelijk jasje heeft uitgedaan met het vertrek van spits Nick Koopal naar vv Hellevoetsluis . Toch werd het nog billenknijpen een kwartier voor tijd voor ZBVH  toen de scheidsrechter een vlagsignaal negeerde voor buitenspel waardoor de aanvaller van Hekelingen de vrije doortocht kreeg verleend richting  doelman Yarno Teuling. Echter de uitgekomen Teuling behoedde zijn ploeg voor een grote domper door zich uitstekend te werpen voor de voeten van de doorgebroken aanvaller. In een verder sportieve wedstrijd liet de keeper van de thuisploeg  zich in de slotfase  nog van zijn slechtste kant zien toen hij een speler van ZBVH natrapte , de scheidsrechter was mild met zijn sanctie door alleen   een gele kaart uit zijn borstzakje te trekken.Verder gebeurde er geen noemenswaardige dingen meer op het waterkoude Sportpark Hekelingen, met een eindstand van 0-0 klonk het eindsignaal .

Een resultaat met wellicht een dubbelgevoel voor ZBVH zeker rekening houdend met de  kansen die het kreeg  in de 1e helft had er meer in kunnen zitten. Maar  gezien de  matige vertoning in de 2e helft had dit ook zomaar ruw afgestraft kunnen worden als de thuisploeg het vizier wat scherper had afgesteld. Niettemin werd er voor de tweede keer op rij een clean sheet behaald door de rood-zwarten. De formatie van het trainersduo Borremans / Cats speelt pas op 13 april weer ,  Rockanje is dan de tegenstander en de Herculianen hopen dan  eindelijk met een leeggelopen ziekenboeg  aan te kunnen treden voor de  laatste 6 finalewedstrijden van het seizoen teneinde  zich veilig te spelen en te handhaven in de 4e klasse.