Dierenambulance Hoeksche Waard zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Sinds 1985 is Dierenambulance Hoeksche Waard 7 dagen per week, 24 uur per dag bemand door vrijwilligers en zij staan altijd klaar voor dieren in nood met of zonder eigenaar.

Dierenambulance Hoeksche Waard heeft als werkgebied de gehele Hoeksche Waard, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De stichting is in haar bestaan volledig afhankelijk van vrijwilligerswerk en het krijgen van donaties en giften.

We hebben een mooi team met vrijwilligers, allemaal mensen met een hart voor dieren. Vol enthousiasme zetten zij zich in voor dieren in nood. De ene keer een kat of hond, de andere keer een vogel of een egel en soms wat onverwachte dieren zoals schildpadden, slangen of vleermuizen.

We rijden met de gevonden huisdieren naar het asiel, met gewonde vogels naar de vogelopvang. Helaas kunnen we niet alle dieren redden, maar dan zorgen we dat ze netjes worden weggebracht.

Dieren kunnen hun respect niet tonen maar onze medewerkers horen dagelijks lieve woorden van omstanders, daardoor weten we dat ons werk wordt gewaardeerd.

Er is geen dag hetzelfde, iedere dienst gebeurt er wel iets waardoor de medewerkers hun kennis, ervaring en vaak ook improvisatietalent moeten gebruiken.

 

Zoals altijd geldt: vele handen maken licht werk! We hebben flink wat plaatsen om nieuwe vrijwilligers op te leiden. We laten nieuwe vrijwilligers natuurlijk niet aan hun lot over. Voor henhebben wij een inwerktraject waarbij ze met een ervaren medewerker op pad gaan en uitleg krijgen over alle facetten van het werk op de dierenambulance. We hebben een aantal mentoren die graag voor hen klaar staan en hen kunnen begeleiden. De ervaring komt vanzelf.

Kan iedereen vrijwilliger bij ons worden?

De nieuwe vrijwilligers die we graag willen leren kennen en willen vertellen over ons werk hebben een hart voor dieren en zijn fysiek en mentaal in staat zelfstandig te functioneren op de dierenambulance.

Ze zijn sociaal in de omgang, hebben een flexibele houding en kunnen oplossingsgericht denken.
We zoeken mensen met en zonder rijbewijs, voor alle dagen in de week en minimaal 1 dienst per maand.

 

Helpt u ons mee om dieren in nood te helpen? Uiteraard zijn wij bereid om meer informatie te geven of een afspraak te maken voor een gesprek.

Stuur vrijblijvend een mail voor meer informatie naar [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.