SSS lijdt forse nederlaag tegen excellerend Zwart Pijl

SSS kwam er op deze zomerse dag in april niet aan te pas tegen Zwarte Pijl. Al direct na de aftrap nam Zwarte Pijl het heft in handen.

Gezien het spel dat Zwarte Pijl op de mat legde werd al snel duidelijk dat het voor SSS een moeilijkemiddag zou worden. In minuut 3 kon keeper Cas Abbas nog een vroege achterstand voorkomen door een schot vanuit een corner uit het doel te ranselen. Bij één van de volgende aanvallen moest centrale verdediger Niels Huizer in de zestien meter aan de noodrem trekken. Dat leverde Huizer de gele kaart op en Zwarte Pijl een strafschop. Deze werd in de 8eminuut benut. Na 24 minuten kwam SSS op een 0-2 achterstand. Een uitval van Zwarte Pijl werd koelbloedig afgerond. Hoewel assistent Ricardo Minnes buitenspel constateerde ging scheidsrechter Verwijs hier niet in mee. Zwarte Pijl combineerde er lustig op los en wist de verdediging van SSS goed uit elkaar te spelen en maakte ervoor rust nog 2 mooi uitgespeelde goals bij en ging de kleedkamer in met een 0-4 voorsprong. SSS kon hier in de eerste helft weinig tegen inbrengen en creëerde slechts enkele kleine mogelijkheden voor het doel van keeper Fortes Almeida dos Reis.

In de tweede helft probeerde SSS met de inbreng van buitenspeler Daan Sibrijns aanvallend nog iets te bewerkstelligen. In minuut 52 leverde dit een open kans op voor Frank van der Linden, maar zijn schot ging hoog over. Ondanks dat SSS in de tweede helft meer partij kon bieden maakte Zwarte Pijl in de 77e minuut de 0-5. Zwarte Pijl hoefde in de 2e helft niet meer. SSS kreeg hierdoor iets meer ruimte om te voetballen, maar tot scoren kwam het niet meer. Zo moest SSS een flinke nederlaag slikken en kon Zwarte Pijl terugkijken op een onverwacht grote overwinning.

SSS gaat volgende week naar Overmaas, de nummer 2 van de afdeling. Zij staan op 3 punten van FC Binnenmaas en maken nog altijd kans op de titel.