Waarom zou je een fietsverzekering afsluiten?

3 Min Read

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Daar staan we wereldwijd om bekend. Maar niet iedereen in ons kleine landje heeft een fietsverzekering afgesloten. Is dat iets om over na te denken? In dit artikel geven we drie argumenten vóór!

Er worden veel fietsen gestolen

Ieder jaar worden er honderdduizenden fietsen gestolen. Er wordt geschat dat het per jaar gaat om zo’n 450 duizend tot 750 duizend diefstallen. De meeste fietsen worden gejat in grote steden zoals Den Haag en Amsterdam, maar in Nijmegen en Enschede is de kans dat je fiets gestolen wordt bijvoorbeeld ook heel groot. Waar je woont, maakt dus niet veel uit, je loopt het risico dat je fiets er op een dag opeens niet meer staat.

Je gebruikt je fiets waarschijnlijk vaak, dus als hij gestolen wordt, dan zul je een nieuwe moeten kopen. Als je hiervoor het geld hebt liggen, dan is dat natuurlijk prettig. Maar veel mensen hebben het geld niet altijd paraat staan, of willen hun spaarrekening hier niet voor aanbreken. In zo’n geval kan het slim zijn om een fietsverzekering te overwegen. Mocht je fiets gestolen worden, dan kun je in veel gevallen de aanschafprijs vergoed krijgen van de verzekeraar. Zo voel je de diefstal van je fiets dus een stuk minder in je portemonnee.

Dure fietsen lopen extra risico

Het kan je dus zomaar overkomen dat je fiets een keer gestolen wordt. Zeker als je een dure fiets hebt, loop je het risico dat hij door een dief wordt meegenomen. Elektrische fietsen bijvoorbeeld worden steeds populairder bij fietsers, maar ook bij dieven. Je doet er in veel gevallen dus goed aan om een verzekering e bikes af te sluiten als je in het bezit bent van een elektrische fiets. We hopen natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar mocht je elektrische fiets gestolen worden, dan kun je de kosten vergoed krijgen en een vervangend model kopen.

Snel weer onderweg

Ben je afhankelijk van je fiets? Omdat je bijvoorbeeld geen auto hebt, en dagelijks naar je werk fietst? Dan kun je niet lang zonder fiets. Als je fiets gestolen wordt, dan wil je dus snel een vervangend model tot je beschikking hebben. Helaas heeft niet iedereen het geld om direct een nieuwe fiets te kunnen kopen. Er zijn veel mensen die hier even voor moeten sparen. In zo’n geval kun je nadenken over het afsluiten van een verzekering. Als de diefstal onder de dekking van je polis valt, dan krijg je de waarde van de fiets terugbetaald van de verzekeraar en hoef je niet eerst zelf te sparen voor een nieuwe fiets. Zo zit je snel weer op het zadel!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren