Zinkwegse Boys speelt gelijk tegen GHVV’13

Zinkwegse Boys profiteerde te weinig van de misstappen van de concurrentie. Het was een beladen wedstrijd: enerzijds wilde Zinkwegse Boys de aansluiting met ‘s Gravendeel behouden, anderzijds vocht GHVV’13 voor ‘lijfsbehoud’ in de 4e klasse.

De bezoekers gingen derhalve furieus van start, hetgeen in de 3e minuut leidde tot een grote kans, welke echter werd gemist door de alleen voor de keeper gekomen spits. Hij schoot net naast. In de 8e minuut werd het wel 0-1 voor de bezoekers. Door een misser achterin bij Zinkwegse Boys konden 2 man alleen op keeper Martijn Krediet af. Ze maakten geen fout en incasseerden koeltjes het kadootje: 0-1. Het duurde tot de 18e minuut, dat Zinkwegse Boys wat terug kon doen. De inzet vanaf links miste helaas scherpte. Ondertussen waren de counters van GHVV’13 steeds gevaarlijk. Zo worstelde Zinkwegse Boys vooral met zichzelf. In de 27e minuut werd het zelfs 0-2. Wederom door zwak verdedigen. De bal verdween via de kluts via een Zinkwegverdediger onhoudbaar voor Martijn Krediet in de rechter benedenhoek. In de 36e minuut probeerde Zinkwegse Boys nog via een vrije schop van Niels Nederlof van net buiten de 16 nog iets terug te doen, maar diens inzet was niet moeilijk voor de goalie van GHVV’13. In de 43e minuut kreeg Zinkwegse Boys een penalty vanwege het neerhalen van een speler.( Justin de Lange) Dit presentje werd simpel benut door Timo van Bennekom: 1-2. Zo was het bij de rust 1-2. In de tweede helft kwam Zinkwegse Boys gelouterd uit de kleedkamer. Er werd beter druk gezet, hetgeen al snel leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van de bezoekers. Zo kopte Kevin Brasser nog net over uit een hoekschop in de 50e minuut. Aan de andere kant trachtte GHVV’13 telkens weer met lange ballen op de snelle buitenspelers wat terug te doen, maar de defensie van de thuisploeg was gewaarschuwd en reageerde telkens alert. In de 64e minuut knalde Kevin Brasser het leer knalhard in de touwen op een voorzet van Nick van Dijk: 2-2. Zo kwam Zinkwegse Boys steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg combineerde rustig. Telkens vond men een vrije man, terwijl GHVV’13 daar slechts met lange ballen onder de druk uit probeerde te komen. Dit bleef wel gevaarlijk, daar de kwalitatief beste spelers van GHVV’13 zich in de voorhoede bevonden. Zinkwegse Boys diende derhalve op zijn hoede te blijven. In de 76e minuut wisselde trainer Peter van Dam: hij bracht Rens Burgwal in, die lange tijd geblesseerd was. In de 78e minuut kreeg Zinkwegse Boys een vrije schop net buiten de zestien, maar het schot smoorde in de muur. In de 88e minuut miste Marnix de Koning nog een dot van een kans: zijn inzet ketste echter via de paal weer het veld in. Zo drong Zinkwegse Boys aan en kon GHVV’13 daar weinig meer tegenover stellen. Het was voor de bezoekers ‘vrouwen en kinderen eerst’. Dit bleek succesvol, want Zinkwegse Boys kon de winst niet binnenhalen. Eindstand 2-2.

conclusie: Zinkwegse Boys kreeg te weinig gezien het met name in de tweede helft vertoonde spel.