Internationale dag van de biodiversiteit

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto WHSD

Vandaag, woensdag 22 mei, is het de internationale dag van de biodiversiteit. Het waterschap wil meer biodiversiteit op dijken, langs en in sloten en wegbermen. 

Gefaseerd onderhoud

Het waterschap onderhoudt een aantal sloten gefaseerd, dus een stukje wel en een stukje niet. Dit is beter voor de vissen, kikkers en watervogels. Ook wordt een aantal dijken en bermen gefaseerd gemaaid. Weidevogels en insecten kunnen er leven, schuilen en voortplanten in de niet-gemaaide stukken. Planten, ook bijzondere en soms beschermde planten, kunnen er groeien en bloeien

Meer soorten dieren en planten

Daarnaast zaait het waterschap een aantal dijken niet in met gras, maar met een mix van kruiden. Dit zorgt voor meer variatie in planten, met verschillende hoogtes. Dit is belangrijk voor meer soorten insecten en planten.

De komende jaren onderzoekt het waterschap wat het effect is van het biologisch beheer en gefaseerd onderhoud. Welk effect heeft dit op de biodiversiteit, de verschillende soorten planten en dieren, zoals insecten? Welke gebieden zijn ecologisch kansrijk?

Groene linten door het landschap

Zo kunnen er ecologische verbindingszones ontstaan tussen natuurgebieden, als groene linten door het landschap, boordevol biodiversiteit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren