Hekelingen-Zinkwegse Boys: Zinkwegse Boys pakt de titel!

6 Min Read

De apotheose van het seizoen met als inzet het kampioenschap in de 4e klasse F begon rustig. Zinkwegse Boys probeerde, als altijd,  met gecontroleerd positiespel een overwicht te krijgen. Dat lukte aanvankelijk goed, maar het tempo lag te laag om echte kansen te creëren.  Tot de 9e minuut, toen Timo van Bennekom even aanzette en met een snijdende dieptepass aanvaller Rens Burgwal alleen voor de doelman van Hekelingen zette. De snelle spits van Zinkwegse Boys faalde niet en schoot voorbeeldig binnen: 0-1! In de 13e minuut kreeg dezelfde Rens Burgwal weer een kans, maar de goalie van Hekelingen, Gino Harreman, verkleinde zijn doel uitstekend en het lepe hakballetje van Rens op de achter hem meegelopen Simon van Rheeden bereikte deze net niet. Daarna probeerde Hekelingen zich terug in de wedstrijd te spelen, maar de defensie van Zinkwegse Boys, met de sterke Mart van der Meijde en altijd rustige Niels Nederlof, was steeds alert. De wedstrijd bleef wat gezapig. Zinkwegse Boys durfde geen risico’s te nemen, terwijl Hekelingen rustig bleef voetballen. Dat werkte in het nadeel van de bezoekers, die in deze fase worstelden met zichzelf. Er kroop wat onzekerheid in de ploeg, hetgeen zich uitte in slordige passing en een te afwachtende houding. In de 35e minuut werd Simon van Rheeden gehaakt op de hoek van de zestien, maar de vrije schop van Rens Burgwal ging net over het Hekelingse doel. Zo kabbelde de wedstrijd door de eerste helft. In de 41e minuut probeerde een Hekelingen-middenvelder met een vlammend schot van zo’n 30 meter nog doelman Arne de Jong van Zinkwegse Boys te verrassen, maar dit bracht de betrouwbare sluitpost van de Oud-Beijerlanders niet echt in de problemen. Verder gebeurde er weinig. De enige opwinding bracht het nieuws, dat ‘s Gravendeel op achterstand was gekomen tegen Botlek SC. Tot vlak voor rust, toen de Zinkwegse Boys-doelman Arne de Jong nog gestrekt naar de hoek moest om redding te brengen op een strak schot. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Zinkwegse Boys kwam na de rust wat scherper uit de kleedkamer. Er werd weer wat nadrukkelijker de aanval gezocht. Ook Hekelingen probeerde het tempo wat op te voeren, op zoek naar de gelijkmaker, en kreeg zelfs een paar corners. Hierdoor kreeg Zinkwegse Boys wat meer ruimte, waardoor meer kansen kwamen. Uit een aanval in de 54e minuut schoot Timo van Bennekom op de lat en de daaropvolgende inzet van Simon van Rheeden kon door een verdediger maar net van de doellijn worden gehaald. Zo bleef het spannend. In de 58e minuut kon nog net voorkomen worden, dat Simon van Rheeden alleen voor de doelman van Hekelingen kon komen. Succestrainer Peter van Dam van Zinkwegse Boys wisselde in de 63e minuut om wat meer power in de ploeg te krijgen. In de 66e minuut had dit bijna succes. De bezoekers zetten meer druk waardoor kansen kwamen. De keeper van Hekelingen kon maar ternauwernood redden op een inzet van dichtbij op een voorzet van de goed doorgebroken Rens Burgwal. En in de 69e minuut moest diezelfde doelman weer redden op een schot van Kevin Brasser. Zo kwamen er wat kansen. In de 75e minuut ging een prachtige lob van Kevin Brasser van zo’n 35 meter over de ver voor zijn doel staande Gino Harreman van Hekelingen, maar het leer ging net naast het doel. In de 80e minuut schoot Timo van Bennekom nog snoeihard richting de bevrijdende 2-0, maar ook dit werd voorkomen door de vuisten van keeper Gino Harreman van Hekelingen. Zo bleef het spannend voor het in groten getale meegereisde Zinkwegse Boys publiek.  Daarna ging de wedstrijd ‘op slot’. Zinkwegse Boys bleef voorzichtig en liet zich terugzakken. Zo kwamen er zelfs nog wat corners voor Hekelingen, maar deze brachten de solide defensie van Zinkwegse Boys niet echt in de problemen. Zo eindigde de nerveuze en daardoor matige partij in een 0-1 overwinning voor Zinkwegse Boys. Het duurde na het eindsignaal van de in zijn afscheidswedstrijd goed leidende scheidsrechter Ton Pille, nog 10 zenuwslopende minuten, voordat de einduitslag van concurrent ‘s Gravendeel tegen Botlek sc. met een daverend gejuich werd ontvangen!  Door een beter doelsaldo van slechts één goaltje mocht Zinkwegse Boys zich kampioen noemen van de 4e klasse F (west 2)! Er was vuurwerk en blauwe en rode rook uit bengaalse vuurpotten verspreidde zich over het veld. Naast me wreef de nestor van Zinkwegse Boys, de bijna 87-jarige Aad Vink, een traan uit zijn ogen. Vast door die rook…

Conclusie: Het collectief van Zinkwegse Boys is de terechte kampioen. Dit is met name de verdienste van trainer Peter van Dam en zijn assistenten Henk (kikker) Reedijk, Mike Fiere en keeperstrainer Stefan van Ruiven.