Vrijwilligers gezocht voor mensen met geheugenproblemen of andere beperkingen.  

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Welzijn-Hoeksche-WaardHOEKSCHE WAARD – Het Odensehuis, MEE en Welzijn Hoeksche Waard hebben de handen ineengeslagen voor het werven van vrijwilligers voor mensen met geheugenproblemen of andere beperkingen. De komende weken wordt daarom op belangrijke plaatsen in de Hoeksche Waard en in Oud-Beijerland huis-aan-huis een ansichtkaart verspreid om mensen te werven. Want Nederland vergrijst en mensen worden ouder dan ooit. Sommige mensen, oudere of jongere, krijgen te maken met geheugenstoornissen of andere beperkingen. Dit kan lastig zijn voor de mensen om hen heen. Een (vrijwillige)  helpende hand biedt dan uitkomst. Bij hen thuis, of in de begeleiding op een ontmoetingsplek.

“Ik heb er bewust voor gekozen om vrijwilliger bij MEE te worden” vertelt Mirjam die in de Hoeksche Waard woont. “ Ik zat al een tijdje zonder werk thuis en het lukte nog niet echt om iets anders te vinden. Ik heb me altijd het lot van ouderen aangetrokken die te maken krijgen met een beperking.

Mijn oma was in de war, maar met de hele familie probeerden we toch om haar wat extra in de gaten te houden zodat zij toch thuis kon blijven wonen.  De meneer waar ik nu als vrijwilliger ben ingezet is ook aan het dementeren, maar we kunnen nog goede gesprekken voeren. Soms is hij de draad van een verhaal even kwijt of hij herhaalt iets, maar daar heb ik wel begrip voor. We gaan wel eens samen ergens heen of maken een korte wandeling. Daar geniet hij erg van en ik ook.

Als ik daarna thuis kom heb ik er een goed gevoel over. Zijn vrouw kan op zo’n moment lekker even weg. Ze gaat wat boodschappen doen of naar een vriendin en knapt daar ook van op.

Als het niet snel lukt om een nieuwe baan te vinden dan wil ik misschien nog wel wat oppakken. MEE helpt ook mensen met andere beperkingen en je kunt zelf aangeven wat je het liefst doet en hoe vaak je ingezet wil worden!”

Enthousiast geworden over het vrijwilligerswerk en wilt u ook iets betekenen voor mensen die kwetsbaar zijn? Neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard voor de mogelijkheden. Of reageer op de ansichtkaart in die de komende weken verspreid wordt. Uw inzet is voor ons goud waard!

Wilt u meer weten? Bel dan: Vrijwilligerscentrale Welzijn Hoeksche Waard, 088 – 7308930 of mail ons: [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren