Provinciale Staten stemt in met goed openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en op Goeree

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

provincie Zuid-HollandEen meerderheid in Provinciale Staten stemt in met goed openbaar vervoer in de dunbevolkte gebieden van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

De volksvertegenwoordigers bespraken het beleidskader en de nota van uitgangspunten voor de OV-concessie Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De nieuwe concessie, die in december 2015 ingaat, moet ervoor zorgen dat het openbaarvervoeraanbod beter aansluit op de vervoersvraag in de dunbevolkte gebieden.

Vragen over knip

De Statenleden stelden vooral vragen over de knip die in het budget is voorgesteld. Daarbij gaat 80% van het budget naar de drukbezette dienstregelingen en 20% naar minder gebruikte diensten. Een aantal fracties maakt zich zorgen over de haalbaarheid hiervan. Zij vreest dat met deze knip het OV op maat niet goed gerealiseerd kan worden. Ook benadrukte een aantal fracties dat de tarieven voor het OV echt niet mogen stijgen. Zowel GroenLinks als de PvdA diende een motie in, maar deze konden niet op voldoende steun rekenen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.