Geen Sirenetest in mei

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

2011wk40-webmaster1317711785De maandelijkse sirenetest in de maand mei gaat maandag 5 mei aanstaande niet door.

De eerste maandag van de maand wordt, om 12 uur precies, normaal gesproken het sirenestelsel getest. In de maand mei van dit jaar valt de eerste maandag echter op bevrijdingsdag. Daarom gaat op 5 mei aanstaande de sirenetest niet door. Landelijk is afgesproken dat op feestdagen, en de dag van dodenherdenking (4 mei), de sirenetest niet wordt uitgevoerd.

NL-Alert-test

De volgende test is op 2 juni aanstaande. Die dag wordt ook NL-Alert getest. NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met NL-Alert kunnen de hulpdiensten mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Heeft u NL-Alert nog niet ingesteld op uw telefoon?

Kijk dan op www.nlalert.nl of uw mobiel al geschikt is.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren