Wethouders Oud-Beijerland onthullen Social Sofa bij De Gravin

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Op woensdag 19 juni 2013 is appartementencomplex De Gravin officieel geopend. Ter herinnering aan dit feestelijke moment schonk burgemeester Klaas Tigelaar, namens het gemeentebestuur van Oud-Beijerland, een Social Sofa aan de bewoners en gebruikers van het complex. De Social Sofa moet een ontmoetingsplek worden waar bewoners en gebruikers van De Gravin elkaar dagelijks op een spontane en onbevangen manier kunnen ontmoeten. Na twee maanden hard werken door bewoners wordt de Social Sofa op dinsdag 20 mei om 17.00 uur officieel onthuld door wethouders Ina van der Werf-Weeda en Henk Kievit. 

SocialSofa naar eigen ontwerp omwonenden
De SocialSofa was een kille betonnen bank, maar dat is nu verleden tijd. De bewoners en omwonenden konden ontwerpen inleveren voor de Social Sofa. Uit de door omwonenden ingeleverde ontwerpen is een mix ontstaan. Dit is vervolgens omgezet in verschillende mozaïekstukjes, die bewoners er zelf in (200 tot 300 uur) opplakten. Het hele proces was gericht op samenwerken en het creëren van ontmoetingen, het elkaar leren kennen en het sluiten van vriendschappen. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is er een om trots op te zijn!

Ontmoetingsplek

De nieuwe bank krijgt een centrale plaats op het Koninginneplein. Een prima plek waar bewoners, omwonenden en bezoekers samen kunnen genieten van de zon of een praatje kunnen maken. Ook na de realisatie is de bank dus nog functioneel! En tot slot verrijkt de kleurrijke bank de al levendige omgeving van De Gravin.

Feestelijke onthulling Social Sofa
De Social Sofa wordt op dinsdag 20 mei om 17.00 uur feestelijk onthuld door wethouders Ina van der Werf-Weede en Henk Kievit.

Meer informatie over Social Sofa in het algemeen is te vinden op www.socialsofa.nl. Een voorbeeld van een Social Sofa kunt u zien op onderstaande foto

w1280h857_SocialSofa_Tange1


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren