Groot ongeluk Heinenoordtunnel Chauffeur vrachtwagen omgekomen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Archieftoto Heinenoordtunnel - Foto Qphoto

Ongeluk Heinenoordtunnel - Woensdag 21 mei 2014 - Foto: Jefrrey Groeneweg - Q PhotoHEINENOORD – Door een brand in de Heinenoordtunnel is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De man werd enige tijd vermist, maar werd later levenloos aangetroffen in zijn cabine.

Lange tijd was het onzeker wat er met de vrachtwagenchauffeur gebeurd was. De politie hield er zelfs rekening mee dat hij zelf zijn cabine had kunnen verlaten en de tunnelbuis was ingelopen. Naar verluidt bestond zijn lading uit zout.

Rond 13.30 uur botste een vrachtwagen met een personenauto in de tunnelbuis richting Oud-Beijerland. Volgens een ooggetuige kreeg de vrachtwagen een klapband. Daarna schaarde en kantelde de truck en ontstond er brand. Lange tijd werd uitgegaan van een ongeluk in de tunnelbuis richting Rotterdam.

Bij het ongeval raakten twee mensen gewond. Het gaat om de inzittenden van de personenwagen die in botsing kwam met de vrachtwagen. Ze zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer had het vuur rond 14.45 uur onder controle.

Naar verwachting is de tunnel in zuidelijke richting Zierikzee vanuit Rotterdam afgesloten tot donderdagochtend 06:00 uur, meldt de ANWB. De Kiltunnel is zolang de afsluiting is Tolvrij.

  • 21.25 uur A29 (links) richting Rotterdam is inmiddels 1 rijstrook vrij gegeven voor verkeer. Ivm verder onderzoek en de reparatie werkzaamheden blijft de tunnelbuis (rechts), richting Hoeksche Waard, nog gesloten.
  • 20.15 uur , ze gaan nu de vrachtwagen bergen aan de hoekschewaardse kant van de tunnel. Hij wordt uit de tunnel buis gehaald en dan overgeladen op een dieplader. Het stoffelijk overschot is nog aanwezig in de cabine, wordt elders verwijderd.
  • 18.45 uur De bij het ongeval betrokken personenauto is uit de tunnel gehaald. Het wrak blijkt ook in brand te hebben gestaan.
  • 18.30 uur Het stoffelijk overschot van de omgekomen vrachtwagenchauffeur is nog steeds niet geborgen. Er kan dan ook nog niet worden gestart met het schoonmaken van de tunnelbuis..

Foto’s Jefrrey Groeneweg – Q Photo


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren