Zomaar een bloemenstraat in het mooie Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Marc van der Stelt - MS Fotografie

Zomaar een bloemenstraat in Strijen - Marc van der SteltStrijen – Het is ergens in zomer van 2013 en de reconstructie van het Walewegje in Strijen is klaar. Althans de wegen liggen er, maar naast de weg ligt er een grote zanderige strook wat na een paar maanden vol brandnetels en omkruid staat.

Een aantal mensen van het Walewegje, maar ook de omliggende straten begint bij de Gemeente Strijen te vragen om een andere inrichting van deze zandstrook. Na vele malen aandringen en mede dankzij een volhoudende bewoonster van het Walewegje besluit de Gemeente Strijen er flinke mix van wildbloemenzaad te zaaien.

Het resultaat is niet alleen een komen en gaan van bijen, wespen, hommels en vele andere dieren, maar ook is het gezellig druk in de straat met mensen die met de fiets en zelfs de auto stoppen om hun ogen uitkijken naar de prachtig bloemenstraat met zijn bonte kleuren.

Foto’s Marc van der Stelt


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren