Opgraven onbekend overleden persoon in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

begraafplaats-hallinxweg-numansdorpNUMANSDORP – Nabestaanden van vermisten zijn vaak vele jaren op zoek naar hun dierbare familieleden. Sinds 2012 werkt een speciaal team van het Landelijk Bureau Vermiste Personen (LBVP) aan het project DNA-databank van vermiste personen. Dit project houdt in dat ongeïdentificeerde overleden personen die begraven zijn tussen 1920 en 2008 opgenomen worden in de DNA-databank.

In 1996 is op de algemene begraafplaats in Numansdorp een onbekend overleden persoon begraven. Op verzoek van het LBVP en met toestemming van de burgemeester graven wij op 24 juni 2014 de stoffelijke resten van de onbekende op, om alsnog DNA-materiaal veilig te stellen. Van het veiliggestelde DNA-materiaal wordt een  DNA-profiel vervaardigd, met als doel het vaststellen van de identiteit.

Het openen en sluiten van het graf en het nemen van het benodigde DNA-materiaal duurt circa twee uur. Gedurende die tijd is de begraafplaats niet toegankelijk. De onbekende wordt herbegraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Daar is een speciaal vak voor alle onbekenden ingericht.

Vragen

Met vragen kunt u contact opnemen met de beheerder van de begraafplaats, de heer Jaco Timmerman, telefoonnummer 06-51596528.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren