Expositie Zomerzin van schilders Marijke Munten en Urzela Heijn in het gemeentehuis van Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Urzela HeijnMAASDAM – Deze zomermaanden heeft het gemeentehuis in Binnenmaas een wel heel kleurrijke expositie in huis. Door de mediterrane schilderijen van Marijke Munten uit Nieuw- Beijerland krijg je vanzelf zin in koele drankjes aan de boulevard in St. Tropez!

Samen met Urzela Heijn, die prachtige shawls en andere werken op zijde toont, weet Munten het gemeentehuis helemaal te vullen. Op zich al een geweldige prestatie voor deze grote ruimte. De schilderijen, van groot en klein formaat, zijn uitgevoerd in een naïeve en pointillistische stijl. De kunstenaar is niet zuinig met haar verf waardoor de huid van de werken een belevenis op zich is.

Urzela Heijn vult de vitrinekasten met haar bijzondere schilderingen op zijde. Hoewel dit tere en ragfijne materiaal op het eerste gezicht een idyllisch beeld laat zien, blijkt dat bij nadere beschouwing absoluut niet het geval te zijn. Haar onderwerpen lijken vredig en zelfs wat zoet, maar als de toeschouwer zichzelf de tijd gunt om beter te kijken, zijn een aantal werken op zijn zachts gezegd eerder verontrustend. Met recht zijde met een twist.

Naast de entree is een informatiepaneel ingericht waar de productie en geschiedenis van de zijde uit de (zijden) doeken wordt gedaan.

De expositie wordt op 8 juli a.s. om 20.00 uur geopend door San Vermaas, medewerker Kunstzaken van Gemeente Binnenmaas. U bent hierbij van harte welkom

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren