Vier basisscholen gaan strijden om de Musical Award HW

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

BibliotheekHOEKSCHE WAARD – Leerlingen uit groep 8 van de basisscholen De Tandem uit Oud-Beijerland, De Boomgaard uit Mijnsheerenland, Het Driespan uit Puttershoek en Onder de Wieken uit Nieuw-Beijerland gaan strijden om de Musical Award HW. Basisscholen uit de Hoeksche Waard hebben zich de afgelopen weken kunnen inschrijven voor het project Musical Award Gala HW van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

De vier deelnemende scholen zijn begeleid bij de voorbereiding van de eindejaarsmusical in de vorm van een zangworkshop en een les in verbeteren/aandacht voor detail door Stichting ToBe. De uitvoeringen van de musicals worden opgenomen op DVD en door een deskundige jury beoordeeld. De juryleden zijn Arie Stolk, Stichting ToBe, Marijke Nieuwenweg, zangdocent en Monique Biesheuvel, Dansschool Balance’th. Tijdens het Musical Award Gala HW op woensdag 16 juli a.s. in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen de Musical Award HW (€ 500,00 euro) van wethouder Paul Boogaard van de gemeente Korendijk. Verder zijn er o.a. Awards te winnen voor de beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol, beste solozang en het beste decor.

Alle eindejaarsleerlingen van de deelnemende scholen kunnen zich tijdens het Musical Award Gala HW op woensdag 16 juli in de Eendrachtshoeve even een echte ster voelen. Zo worden alle leerlingen rond 18.00 per luxe vervoer vanaf het vlakbij gelegen voetbalveld naar de Eendrachtshoeve gereden, waarna ze tijdens het betreden van de rode loper worden gefotografeerd door fotograaf Hans Vermoen.

Daarna kunnen de leerlingen genieten van een avondprogramma met award uitreikingen en optredens van iedere school met een lied uit de eigen musical. De presentatie van de avond is in handen van kinderboekenschrijver Erik van Os. De avond wordt afgesloten met een ‘after party’ met DJ Nilo. Het Musical Award Gala HW begint om ca. 19.30 uur en zal ongeveer 3 uur duren.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert het de Musical Award Gala HW en heeft hiervoor een financiële bijdrage ontvangen van de gemeente Korendijk. Voor de komende jaren heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard het Musical Award Gala HW project aangemeld bij het plan Cultuureducatie met Kwaliteit 2013 – 2016 en is vanaf schooljaar 2014/2015 beschikbaar voor scholen via het referentiekader. Zie website www.cultuurhw.nl 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.