Bloemenranden bekijken in de polder van Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

AkkerrandGOUDSWAARD – Gidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) en akkerbouwers uit de Hoeksche Waard nemen u mee op een leerzame excursie door het westelijke gedeelte van de Hoeksche Waard (omgeving Goudswaard) om kennis te maken met verschillende soorten akkerranden.  

De afgelopen jaren is er namelijk met vereende krachten gewerkt aan diverse, multifunctionele akkerranden in de Hoeksche Waard. De vogels, de bijen, het water, de boeren en de recreanten ondervinden voordelen van de verweving van akkerbouw activiteiten en natuur. Op de in mei 2014 gehouden Hoeksche Randendag hebben circa 70 bezoekers dit kunnen zien en horen. In totaal is er momenteel meer dan 450 kilometer multifunctionele akkerranden ontwikkeld, die door meer dan 100 akkerbouwers worden beheerd. Het voorgaande is gerealiseerd door diverse geslaagde en innovatieve projecten zoals o.a. de pilot Akkervogels in de Hoeksche Waard, die tijdens de Hoeksche Randendag officieel zijn afgesloten en waarvan het stokje is doorgegeven aan de nieuwe akkerrandenregeling “Hoeksche Randen”.

De excursie begint en eindigt op donderdag 17 juli a.s. om 19.00 tot 21.00 uur ’s avonds op de boerderij van B. Ampt, Westdijk 2 in Goudswaard. Van hieruit worden verschillende locaties bezocht met ingezaaide en zo mogelijk in bloei staande percelen. Bij aanvang van de excursie wordt een korte presentatie gegeven over de akkerranden en bij afsluiting zijn er nog sfeervolle filmpjes die de akkerranden in de Hoeksche Waard visualiseren. De excursie eindigt om 21.00 uur.

  • Advies: Wandelschoenen en verrekijker. Gelet de reisafstand vindt het vervoer plaats met een aantal auto’s.
  • Kosten: 3 Euro voor niet-leden HWL, 2 Euro voor leden HWL en 1 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Foto: Akkerranden (Joke de Geus)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page