Kleurrijke bakfietsen voor Gemiva-SVG Groep in Binnenmaas

435

20140711 Overhandiging bakfietsen aan Gemiva-SVG Groep-verkleindBinnenmaas – Wethouder Wouter Joosten van Gemeente Binnenmaas en René Huisman, directeur van de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard (RAD) overhandigden vanmiddag drie kleurrijke bakfietsen aan drie medewerkers van de Gemiva-SVG Groep. 

Gemeenten krijgen jaarlijks een subsidie voor het aanpakken van zwerfvuil in de openbare ruimte. Deze subsidie komt voort uit nieuwe afspraken tussen de verpakkingsindustrie, het Rijk en gemeenten. De RAD beheert deze subsidie voor de gemeenten in de Hoeksche Waard. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat deze subsidiegelden worden ingezet om extra taken uit te voeren en niet gebruikt worden voor het bekostigen van reguliere taken. Eind 2013 was er een klein overschot op deze subsidiepot waar gemeente Binnenmaas een goede bestemming voor heeft gevonden.

Er zijn drie mooie, maar vooral functionele bakfietsen aangeschaft voor de Gemiva-SVG Groep, een organisatie die mensen, die dat op eigen kracht (nog) niet kunnen, ondersteunt bij hun leven in onze samenleving. Zij doet dat onder andere door het bieden van een zinvolle dagbesteding. De Gemiva-SVG Groep heeft sinds 2005 een succesvolle samenwerking met gemeente Binnenmaas en is met werkploeg Buitenmaas gevestigd op het Recreatieoord Binnenmaas waar de cliënten zeer nuttig werk verrichten.

De gemeente en RAD zijn zeer verheugd ook door het schenken van deze bakfietsen een bijdrage te leveren aan het werk van de Gemiva-SVG Groep. Zo kunnen mensen met een beperking plezierig en zinvol werk doen. Als gemeente en inwoners krijgen we hier een nog beter onderhouden buitenruimte voor terug. De medewerkers van de werkploeg Buitenmaas van de Gemiva-SVG Groep doen additioneel werk waar de gemeente en de RAD in de praktijk geen tijd voor hebben. Uiteraard zijn er reguliere contracten om de buitenruimte schoon te houden, maar de capaciteit hiervan is beperkt. De bakfietsen creëren extra mobiliteit. De meer zelfstandige cliënten van de Gemiva-SVG Groep kunnen op de bakfietsen nu ook enkele dorpskernen rond het recreatieoord bereiken en zo meer taken verrichten. Gedacht kan worden aan het extra schoonhouden van strandjes, hangplekken en andere zogenaamde hot spots.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.