Bomen cursus bij het Hoeksche Waards Landschap

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

zdb_640x456HOEKSCHE WAARD – Door het oprukkende asfalt zou je bijna vergeten dat een groen landschap met bomen wel de longen van de aarde zijn. Beeldbepalend en kenmerkend zijn de bomen op de dijken in de Hoeksche Waard en ze verlenen o.a. bovendien de status van Nationaal Landschap.

Voor veel mensen behoren zij tot het onbekende bekende. Je weet dat ze er zijn, maar met je gedachten elders besteed je er verder geen aandacht aan. Meestal komt er voor iedereen een moment dat de nieuwsgierigheid naar bomen wordt geprikkeld. Dat kan zijn door de kinderen, door vrienden of anderszins.Je hoeft niet meteen het bos op te zoeken hoewel we er een paar hebben in de Hoeksche Waard, maar er zijn hier qua leeftijd zeker imposante reuzen te bewonderen, gewoon bij jezelf in het dorp. Geïmponeerd kijk je langs de stam omhoog naar het rijke bladerdak. Vragen komen in je op, maar je kent de antwoorden niet!

Welke boom is dit, hoe oud wordt deze soort, aan wie biedt hij onderdak, wie snoeien deze bomen, kunnen bomen ziek worden, past deze soort in mijn tuin? Voor het antwoord op al deze vragen en meer is door Hoekschewaards Landschap een cursus ontwikkeld door vrijwilligers van de werkgroep Cursussen. Gespecialiseerde docenten en een paar leuke excursies tijdens de cursus zorgen ervoor dat je met wat meer bagage in de toekomst nog meer kunt genieten van de natuur.

Voor meer informatie biedt www.hwl.nl uitkomst, er zijn 25 plaatsen te vergeven, dus wacht niet tot na de zomervakantie. De eerste cursusavond is gepland op 17 september. Aanmelden voor de cursus kan via [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren