Zorgeloos zwemmen op buitenzwemplekken in Nederland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Schermafbeelding 2014-07-17 om 16.59.54Regio – Het zomerse weer maakt dat mensen en dieren op zoek gaan naar verkoeling in en om het water. Ook de buitenzwemplekken komen weer volop in trek. Maar welke zwemplekken zijn veilig?

Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties in Nederland. Samen met de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Zwemwater App en website

Ook is de Zwemwater App en de website www.zwemwater.nl ontwikkeld. Zwemliefhebbers kunnen daar informatie vinden over zo’n 800 zwemlocaties in Nederland, waaronder ook de locaties in de Hoeksche Waard Zwemwater.nl informeert over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken die zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat. Voor de provincie Zuid-Holland kunt u ook terecht bij de Zwemwatertelefoon: 0800 – 9036.

U kunt onder meer zien of:de waterkwaliteit in orde is;

  • hoe het is gesteld met de hygiëne en veiligheid van de buitenzwemplekken;
  • hoe de locatie het best te bereiken is;
  • welke voorzieningen er zijn;
  • welke maatregelen u eventueel moet nemen om er te kunnen zwemmen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








TAGGED:
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.