Column: Je komt nog eens ergens..

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

tumblr_m8s2wkIE8y1qc3l2io1_500_largeschrijvenHOEKSCHE WAARDDe website Hoeksch Nieuws is er voor iedereen dus ook voor column schrijvers, hieronder een leuk verhaal / column van Gonnie de Keizer een inwoonster  uit de Hoeksche Waard

Je komt nog eens ergens..

Al een paar jaar heb ik een dalurenabonnement van de NS. Plus  7 vrij reizen dagen per jaar.

Eerst was het bedoeld om  voordelig wat meer naar mijn familie te reizen, maar nu heb ik ook een vriendin overgehaald ook zo n abonnement te nemen, kunnen we samen dagjes maken. dat doen we nu ruim 1 jaar, en kortgeleden andere vriendin ook lekker gemaakt. De 1 heeft nog  geen vrij-reizen abonnement, krijgt wel 40% korting. en de ander heeft het wel gedaan. Een enkele keer een aanbieding van de NS gehad, een meereiskaart, mocht de meereiziger gratis mee, Ik had vrijreizen, en mijn vriendin mocht ook gratis mee,  2 retour Assen, GRATIS, en dat in de herhaling naar Barneveld, kijk dat is leuk. We bespreken meestal een week of 3 van te voren waar we naar toe gaan,en de eerst maanden, of we gingen met regen weg, of we kregen onderweg regen, of eindigen met regen. Niet te geloven. En nu de laatste reizen was het prachtig weer, alleen.. weer te warm, ach ja, we moeten af en toe wat mopperen.

Waar ik al niet geweest ben, Zwolle, Deventer, Assen, Middelburg, Nijmegen, Hoorn, Amersfoort, enz. de langste reizen neem ik natuurlijk met vrij reizen, kosten mij dus bijna niets,We eten ergens, en maken nog leuke dingen mee.

Zo waren wij dus in Middelburg, en ik maak graag foto s, waren er veel rood-witte linten om beelden gestrikt,wat jammer nou, waarom nou, maak je toch geen mooie foto. Kerk waar we niet in mochten, ja, uiteindelijk kwamen wij er achter dat ze met opnames voor een film van Michiel de Ruiter, bezig waren, die opeens ook zomaar ons voorbij liep, even later nog 4 acteurs die zomaar even stonden te praten, en dan voel je je ineens weer een puber die aan een BN-er een handtekening vraagt, nou, ik vroeg geen handtekening, maar wel of ik een foto mocht maken. Ja hoor, ze namen zelfs nog een goede pose in. Diverse opname plaatsen gezien, toch leuk, ik ga nooit naar een bioscoop, maar we hebben al afgesproken dat we deze gaan zien. Medio 2015.Aan het eind van de middag werden de linten weg gehaald en kon ik toch een goede foto maken.

Dagje Assen was ook verrassend, bleek 2 dagen voor de TT te zijn, dus veel motoren aanwezig, je kreeg op het terrasje je frisdrank uit plastic bekertje, ook veel plaatsen afgezet voor de voorbereidingen van de TT.In Amersfoort ben ik al 2x geweest, leuke stad.Daar gingen we eerst lunchen, leuk zaakje, vriendelijke bediening, en lekker eten,  ik was er al eerder was geweest, en s avonds gingen we er nog eens eten. Toen dreigde er iets mis te gaan. Mijn vriendin had een kip spies , en bij het aansnijden van de kip zag ze dat deze niet helemaal gaar was. Oei.., we riepen de bedienster erbij, en hoefde niet veel te zeggen, ze schrok ervan, en nam ook direct het bord weg, met duizendmaal excuses, kwam even later terug en ze zei, “zal ik uw bord ook mee nemen, anders zit u alleen te eten en daarna uw vriendin” wij keken hier erg van op, zo attent. Kregen nog een extra drankje. Wanneer wij weer in Amersfoort komen gaan wij zeker hier naar terug.

Ook in de trein maak je weleens wat mee. Of je wordt helemaal niet gecontroleerd, of wel 3x, maak niets uit, we hebben ingecheckt, dan heb je de stem door de microfoon, of heel kort af, of heel vrolijk die je uitgebreid informeren, met ook een grapje tussendoor, mede reizigers waar je gezellig mee kan praten, of helemaal niets zeggen. Zit je per ongeluk in de stilte coupe, oh pas maar op dat je dan ook echt stil bent, sommige ergeren zich aan elk geluid , soms hebben ze gelijk, erg irritant als een ander luidruchtig zit te telefoneren. Als ik alleen reis zit ook graag in de silenes coupe.En nu ga ik weer verzinnen waar de volgende reis naar toe gaat. Sommige reizen doen we ook gewoon nog eens,gewoon omdat die gezellig waren, of mooi,of omdat we daar lekker hebben gegegeten.Maar we hebben lang niet alles gezien. We moeten nog naar Amsterdam, Utrecht, Kampen, en dan zitten we al weer in de winter, kan ook wel, zolang er maar geen sneeuw of ijzel is, ik denk dat ik per reis verslagen ga maken. Ook leuk.

Gonnie de Keijzer


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren