Belangrijke verandering voor budgethouders PGB

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

pgb2-e1405372101604STRIJEN – Op dit moment ontvangen mensen met een Persoonsgebonden Budget  (PGB) het geld van de gemeente op hun eigen bankrekening. Dat gaat in 2015 voor alle budgethouders veranderen.

Wanneer men volgend jaar nog steeds een PGB heeft, wordt dit per 1 januari 2015 niet meer eerst op de eigen rekening overgemaakt. Het beheer van het PGB gaat dan direct over naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalt vervolgens – in opdracht van de PGB-houders na overlegging van declaraties of facturen  – uit aan de zorgverleners. Deze nieuwe methode wordt ook wel ‘trekkingsrecht’ genoemd. Het trekkingsrecht betekent minder administratieve lasten. Ook wil de overheid met het xinvoeren van trekkingsrecht fraude met het PGB tegengaan. 

De SVB mag volgend jaar alleen betalingen doen aan zorgverleners als er een goedgekeurde zorgovereenkomst is. De SVB zal daarom dit jaar alle zorgovereenkomsten van de budgethouders registreren. PGB-houders – ook die in de Hoeksche Waard – ontvangen daarom binnenkort een brief van de SVB met het verzoek om hun zorgovereenkomst op te sturen (sommigen hebben de brief al ontvangen). Om de zorgverleners na 1 januari 2015 te kunnen blijven betalen is het belangrijk dat deze zorgovereenkomsten tijdig worden ingestuurd.

Meer weten? Op de website van de gemeente Strijen kunt u een document downloaden (pdf) waarin u de antwoorden op de meestgestelde vragen kunt vinden.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren